DIJANINO SVEDOČENJE POBILO JOŠ JEDNU OPTUŽBU PROTIV UHAPŠENOG GENERALA: Malešića na svedočenju opisala u dve reči

Autor:

Hronika

21.04.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, koja je saslušana kao svedok Tužilastva za organizovani kriminal, u istrazi koja se vodi protiv načelnika PU Novi Sad Slobodana Malešica i ostalih osumnjičenih za zloupotrebe položaja i trgovinu uticajem.

DIJANINO SVEDOČENJE POBILO JOŠ JEDNU OPTUŽBU PROTIV UHAPŠENOG GENERALA: Malešića na svedočenju opisala u dve reči

Foto: ATA Images

Ona je pozvana je da se izjasni na navode tužilaštva da je Malešić uticao na nju da meru Nadzor i kontrola skine Dženanu Kujoviću, privatnom preduzetniku i vlasniku više privrednih društava iz Prijepolja, koji je takođe obuhvaćen istragom.

Dijana je negirala najtežu tačku optužnice da je po njegovom nalogu skinula kriminalca sa liste, tako da je jasno da je reč o podmetačini i "pakovanju" koje neko želi da smesti generalu Malešiću.

Malešićev branilac, advokat Veljko Delibašić, potvrdio je da je bivša državna sekretarka saslušana kao svedok tužilaštva.

- Dijana Hrkalović je svedočila danas. Bila je vrlo kategorična i precizna. Rekla je da poznaje Slobodana Malešića i da sve što zna o njemu jeste da je častan i sposoban policajac. Kategorično je, više puta odgovarajući na pitanja zamenika tužioca, izjavila da on nikada apsolutno od nje nije tražio i zahtevao da nešto uradi, niti da ne uradi, čime je potvrdila i navode odbrane Slobodana Malešića - izjavio je za Kurir Malešićev branilac, advokat Veljko Delibašić.

Prethodno je, o čemu je Republika već pisala, Malešiću ukinuta jedna tačka iz odluke o pritvoru.

Takođe, kako nezvanično saznajemo, čak ni svedoci Tužilaštva koji su u međuvremenu saslušani, nisu teretili Malešića za krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Advokat Delibašić

Podsetimo, general policije Slobodan Malešić, Ljubomir Stanišić, policijski službenik PU u Prijepolju, Dragan Kovačević, policijski službenik UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i privrednik Dženan Kujović uhapšeni su 4. aprila i od tada su u pritvoru.

Oni se terete, kao je saopštilo Tužilaštvo, da su izvršili udruživanje u kriminalnu grupu radi vršenja pomenutih krivicnih dela od 2018. do danas.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

Slobodan Malešić

Kako je tužilaštvo saopštilo, oni su uhapšeni zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivicno delo zloupotreba službenog položaja.

- Ova organizovana kriminalna grupa se od sredine 2018. do danas udružila radi vršenja više krivičnih dela sa koruptivnim elementom. Osumnjičeni Malešic se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti. Naime, osumnjičeni Malešic je od osumnjičenog Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe, koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašcenjane izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovia i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima, zbog nezakonitog poslovanja, a sa ciljem sticanja finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading