ZLA KOB PORODICE MLADE GLUMICE: Jovanin deda se ubio pred Skupštinom - Stojiljkoviće kroz generacije prati tragična serija samoubistava

Autor:

Hronika

13.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovana Stojiljković je jedna od naših najpoznatijih i najpriznatijih glumica mlađe generacije. O njoj svi imaju samo reči hvale. I kao glumici i kao čoveku. Ipak, malo je poznato da je Jovana deo porodice koju kroz generacije prati zla kob.

ZLA KOB PORODICE MLADE GLUMICE: Jovanin deda se ubio pred Skupštinom - Stojiljkoviće kroz generacije prati tragična serija samoubistava

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/ST/N. MANDIĆ/printskrin

Pre 22 godine, 11. aprila, nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković pucao je sebi u glavu na stepeništu Savezne skupštine.

Vlajko je bio Jovanin deda. Na isti način ubili su se njegova žena Jelisaveta i sin Vladimir.

Tog 11. aprila 2000. godine, naočigled nekoliko ljudi, Vlajko Stojiljković pucao je sebi u glavu na stepeništu parlamenta. Dva dana kasnije je preminuo od posledica ranjavanja u Urgentnom centru u Beogradu. Kobnom trenutku prisustvovao je Filip Stojanović, tadašnji poslanik SRS, koji je prethodno sa Stojiljkovićem pričao gotovo pola sata.

- On se ubio praktično pred mojim očima. Tada je izglasan Zakon o Hagu. Skoro 35 minuta bili smo ispred Skupštine na izlazu. U jednom trenutku ja mu kažem da moram da idem, a on mi na to odgovori: "E sad možeš da ideš". Zaplakao je, zagrlio me i poljubio i ja sam krenuo - prisetio se Stojanović.

Usledili su stravični trenuci.

- Krenuo sam, okrenuo se, čuo pucanj i počeo da plačem. Svi su izašli. Video sam da leti dole, krv mu je išla iz slepoočnice, a pištolj mu je bio na grudima - ispričao je Vlajkov prijatelj.

Godinama pre ove tragedije samoubistvo je počinila Vlajkova supruga Jelisaveta. Potom i njegov sin Vladimir, otac Jovane Stojiljković. Kako su mediji tada preneli, Jelisaveta se obesila u podrumu stambene zgrade u Požarevcu, gde su tada živeli. Ona je učestvovala je u političkom životu, iz kog se povukla kada je osetila da ima psihičke probleme. Vlajkov sin, Jovanin otac, ubio se 2004. u svom stanu na Bulevaru Mihaila Pupina na Novom Beogradu. Nakon toga, praktično, od cele porodice ostali su živi Vladimirova sestra Sandra, ćerka Vlajka Stoiljkovića, i Vlajkova unuka Jovana.

Jovana Stojiljković nikada nije javno govorila o ovim događajima, a svi pokušaji Republike da s njom stupi u kontakt na ovu temu ostali su bezuspešni.

Blista na sceni, presrećna u vezi sa Goranom Bogdanom

Mada iza sebe nosi tešku porodičnu traumu, koja je obeležila njeno detinjstvo, Jovana Stojiljković je uspela da se izbori i postane jedno od najpoznatijih imena srpskog glumišta.

Jovana je karijeru započela kao 12-godišnjakinja 2004. i otad neprestano blista na sceni, bez obzira na to teško breme koje nosi. Završila je FDU u klasi Dragana Petrovića Peleta. Najvažnije uloge koje su obeležile njenu karijeru su Tatjana u seriji "Samac u braku", uloga Maje u predstavi "Sumnjivo lice", Anđela u seriji "Jutro će promeniti sve", zatim Sofija u "Južnom vetru" i tako dalje...

Član je Ateljea 212, a gostujuća je glumica i u drugim beogradskim pozorištima. Dobitnica je mnogih nagrada.

U dugogodišnjoj je srećnoj vezi s hrvatskim glumcem Goranom Bogdanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading