PROCURIO SPISAK ZA LIKVIDACIJE: Avramovića nišanila kriminalna grupa iz Berana

Autor:

Hronika

12.02.2022

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vođa navijača Crvene zvezde Uroš Avramović, navodno je bio na spisku za likvidaciju kriminalne grupe koju je navodno formirao Beranac Marko Zekić.

PROCURIO SPISAK ZA LIKVIDACIJE: Avramovića nišanila kriminalna grupa iz Berana

Foto: youtube.com/Barinfo Tv

Kako navode crnogorske Vijesti, Zekićeva kriminalna grupa osumnjičena je za dvostruko ubistvo na Veruši u Crnoj Gori, u oktobru 2020. godine. Da je i Beograđanin Uroš Avramović bio na njihovom spisku, piše u naredbi o sprovođenju istrage, čije detalje su u rešenju o produženju pritvora osumnjičenim članovima kriminalne grupe, objavile sudije Apelacionog suda.

- Prema tim spisima Marko Zekić, Miomir Đukić i Mirčeta Mihajlović, zajedno su, 17. oktobra 2020. godine, u mestu Uvač, ubili Podgoričane Nemanju Prelevića i Danila Pekovića. Tvrdnje da su Zekić i za sada neidentifikovana osoba formirali tu kriminalnu grupu, Specijalno državno tužilaštvo temelji i na komunikaciji između okrivljenih - navode Vijesti.

Foto: MUP Srbije

 

 

U rešenju o produženju pritvora osumnjičenima piše, između ostalog, "da se iz međusobne komunikacije osumnjičenih jasno zaključuje da Z. M. (Marko Zekić) izdaje upustva šta raditi i kako, te da drugi okrivljeni bespogovorno izvršavaju njegove naredbe i o tome mu dostavljaju izveštaje".

- Da je kriminalna organizacija formirana radi vršenja neodređenog broja krivičnih dela, utvrđuje se iz komunikacija preko kriptovanih telefon, kako pisanih, tako i glasovnih poruka, te fotografija koje prate konverzaciju, pa se utvrđuje da okrivljeni međusobno razmjenjuju fotografije većih količina opojne droge kokain, da ih isti pakuju u više navrata za prodaju, da planiraju ubistvo U. A., navijača C.z., da nabavljaju i eksplozivne naprave i oružje radi vršenja krivičnih dela, te da planiraju likvidaciju B. V. i A. V., te da vrše prodaju i vatrenog oružja, kao i nabavku vatrenog oružja. Sve navedeno proizilazi iz komunikacija između okrivljenih, a preko kriptovanih mobilnih telefona - piše u rešenju.

(Republika - Vijesti.me)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading