TUŽILAŠTVO TRAŽI 30 DANA PRITVORA ZA SRĐANA NOGA: Evo kako se branio bivši pajtos Boška Obradovića

Autor:

Hronika

18.01.2022

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu tražilo je da sud odredi 30 dana pritvora Srđanu Nogu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje održavanja glasanja iz člana 159 Krivičnog zakona.

TUŽILAŠTVO TRAŽI 30 DANA PRITVORA ZA SRĐANA NOGA: Evo kako se branio bivši pajtos Boška Obradovića

Foto: Printscreen

Nogo se sumnjiči da je u nedelju u popodnevnim časovima došao na svoje glasačko mesto broj 35, zaokružio glasački listić koji je zatim ubacio u glasačku kutiju, a zatim je uzeo i razbio od pod.

- To mislim o referendumu! - rekao je i napustio glasačko mesto, nakon čega ga je policija zadržala u policijskoj stanici.

Nezvanično, Nogo je danas saslušan u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans".

Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke očevice predmetnog događaja, te će nakon razmatranja njihovih iskaza i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku.

Nogo je, kako se sumnja, tokom sprovođenja referenduma u nedelju 16. januara, na biračkom mestu br. 35 u Mesnoj zajednici Dedinje razbio glasačku kutiju u koju je prethodno bacio svoj glasački listić.

Uhapšen je potom po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Gegs

18.01.2022 12:37

Genije,svi Koji ubiju nekog treba da kazu da je to performans,sacuvaj Boze ovaj bi hteo vlast