UKINUTA PRVOSTEPENA PRESUDA SLAVKU PLAVŠIĆU: Naloženo ponavljanje suđenja muškarcu koji je pijan nasmrt prebio tasta ispred porodične kuće

Autor:

Hronika

22.12.2021

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Slavku Plavšiću (32) iz Kovilja, koji je krajem aprila bio osuđen na 19 godina zatvora zbog teškog ubistva tasta Josipa Baranjija (61) iz istog mesta, Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u tom gradu i naložio da se suđenje ponovi.

UKINUTA PRVOSTEPENA PRESUDA SLAVKU PLAVŠIĆU: Naloženo ponavljanje suđenja muškarcu koji je pijan nasmrt prebio tasta ispred porodične kuće

Foto: facebook.com/printscreen

Juče je u novosadsom Višem sudu počelo ponovljeno suđenje Plavšiću, optuženom za teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, bivšeg tasta Baranjija, 6. maja 2019. godine u Kovilju. Nesrećni čovek nasmrt prebijen ispred porodične kuće u Proleterskoj ulici.

Na početku dokaznog postupka, Plavšić je rekao da ostaje kod izjava koje je dao u prethodnom postupku i da nema šta da doda.

Kao svedok saslušana je Olivera Baranji, supruga pokojnog Josipa i ona je kao posebno osetljivi svedok, izjavu dala iz skrin-sobe.

Da podsetimo, Josip Baranji je na smrt prebijen 6. maja 2019. godine u Proleterskoj ulici u Kovilju ispred svoje kuće. Te noći okrivljeni Plavšić je došao do kuće Baranjia i udarajući po prozoru, dozivao svoju bivšu vanbračnu suprugu. Iz kuće su izašle njena majka i maloletna ćerka, a zatim i Josip, na kojeg je Plavšić, kako se čulo na prethodnom suđenju, sa 2,47 promila alkohola u organizmu, nasrnuo na njega.

- Čovek je tada dograbio metalnu šipku koja se nalazila pored kapije. Plavšić je nesrećnog čoveka udarao rukama i nogama, a kada je ovaj pao na travu ispred kuće, okrenuo ga je na stomak i nastavio da udara, posle čega je otišao kod komšije. Ubrzo se, zatim vratio i Josipa koji je nepomilčno i dalje ležao na travi, okrenuo na leđa i nastavio da zadaje udarce po glavi i telu, usled kojih je Baranji preminuo - rečeno je na prvom suđenju.

Foto: facebook.com/printscreen

Slavko sa tastom Josipom

Predsedavajući sudija Ivana Josifović, prilikom obrazlaganja prve presude tada je rekla da je da je nedvosmisleno utvrđeno da je reč o teškom ubistvu, ističući da nije prihvaćena odbrana okrivljenog da je sada pokojni Josip njega prvi napao.

- Na bivšeg tasta je nasrnuo golim rukama, a njegova bezobzirnost se ogleda u tome što ga je krvnički udarao pred njegovom suprugom i unukom. Drskost se ogleda i u tome što je od Josipove supruge tražio cigaretu - kazala je tada sudija Josifović.

Ne prezajući ni od čega, kako je dalje rekla sudija Josifović, želeo je komunikaciju sa bivšom suprugom ne mareći da li spavaju i što se u kući nalazilo četvoro maloletne dece.

- Oteli ste Josipu metalnu šipku koju je on uzeo i niste stali dok ga niste ubili.Imali ste kontrolu, znali ste šta radite i niste stali - rekla je sudija obrazlažuči presudu.

Na predlog tužilaštva, za sledeće ročište zakazano za 25. mart sledeće godine od Osnovnog suda će se pribaviti pravosnažne presude kojima je Plavšić osuđen zbog nanošenja teških povreda i ugrožavanje opasnim oruđem ili oružjem. Protiv njega se dalje u tom sudi vodi postupak za nasilje u porodici, na štetu sada pokojnog Josipa Baranjia, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading