OGLASILI SE ADVOKATI DIJANE HRKALOVIĆ: Predložen pritvor za bivšu sekretarku MUP, a evo šta joj se STAVLJA NA TERET!

Autor:

Hronika

15.10.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović privedena je danas, i njoj je predložen pritvor do 30 dana.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Advokati Dijane Hrkalović

Advokati Dijane Hrkalović potvrdili su da je tužilac dao predlog za određivanje pritvora, i da su saznali za šta se bivša državna sekretarka MUP-a tereti.

- Tužilac će da stavi predlog za određivanje pritvora, čekamo da nas sudija za prethodni postupak pozove i da odluči o predlogu Tužilaštva. Upravo smo saznali šta se okrivljenoj stavlja na teret, dakle nije ništa od onih silnih priča po medijima da se tiče nekakvih ubistva, već joj se stavlja trgovina uticajem na teret. To znači da je u okviru svoje službe sa nekim drugim policajcima uticala na njih da nešto urade, mi još uvek ne znamo ko je to osim izvesnog Pilenkovića. Danas se pojavio taj policajac i rekao sve to, i evo sad čekamo da nas pozove sudija za prethodni postupak i to je to

 

 

 

Na pitanje da li će Dijana Hrkalović izaći danas, advokati su rekli da sudija oderđuje pritvor, i da je na njemu da li će to da uradi ili ne. 

- Još uvek ne znamo tačno o kojim detaljima se radi, imamo samo krivičnu šprijavu koja je vrlo štura, napisana je očigledno na brzinu i očekujemo da u narednim danima saznamo više detalja.

Kako su istakli advokati Dijane Hrkalović, tužilac za organizovani kriminal Milenko Mandić je zatražio pritvor, i taj predlog će stići kod sudije za prethodni postupak koji će da određuje o pritvoru.

- Mi sad idemo i na to saslušanje, tu će isto da prisustvuju branioci - rekli su oni.

Kako su istakli advokati, Dijana Hrkalović se izjasnila povodom optužbi, i iznela je svoju odbranu.

Tužilac za prethodni postupak je predložio da se odredi pritvor po tački 2, kako optužena ne bi uticala na određene svedoke. Odluka će biti doneta u toku noći ili sutra ujutru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading