ISPOVEST MAJKE I KUMA DEVOJČICA POGINULIH OD STRUJNOG UDARA: Minu i Miu zatekli smo mrtve na podu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušala sam da tražim slobodan dan u rasadniku, ali su mi rekli da ću dobiti otkaz ako ne dođem, kroz suze kazuje Marija Vujičić, majka stradalih. Treća devojčica je zaplakala, a ja sam joj rekao da ostane tu da ne bi videla sestre, kaže Aleksandar Marinković.

Republika

Foto: ST/ P. DIVAC

Marija Vujičić, majka nastradalih devojčica

Sestre Mia (7) i Mina Vujičić (5) stradale su u subotu posle podne u svom stanu u Obrenovcu od strujnog udara. Prema prvim saznanjima, one su u igri s tušem pokvasile utičnicu u kojoj je bio kabl od veš-mašine i tako ih je udarila struja. Njihova majka bila je na poslu, a treća sestra (3) u drugoj sobi i nema nikakve povrede.

Majka devojčica Marija Vujičić, slomljena od bola, jedva je uspela da progovori nekoliko rečenica i opiše šta se desilo.

- Htela sam da ih ostavim kod kuma Aleksandra, kao i uvek, a on je pristao iako ima radove u kući, pa sam ipak odlučila da ih ostavim u stanu jer su već jednom bile same i ništa se nije desilo. Pokušala sam da tražim slobodan dan u rasadniku u kojem radim za 1.600 dinara dnevno, ali su mi rekli da ću dobiti otkaz ako ne dođem. Smena mi je od šest do 18 sati. Pre nego što sam otišla, upozorila sam ih na sve opasnosti u stanu - priča neutešna Marija za Srpski telegraf, dok joj se suze slivaju niz lice.

Republika

Foto: printskrin

Devojčice koje je ubio strujin udar sa kumom koji ih je i pronašao

Ona kaže da je oko 15.20 stanodavka javila da su joj komšije rekle da je u Marijinom stanu poplava i da se voda s njihovog šestog sprata sliva sve do stanova na trećem. Nesrećna žena krenula je kući s posla pešice iako je bila udaljena sedam kilometara.

- Kuma me je nazvala i zamolila da odem kolima do njenog stana i vidim šta je sa decom jer smo i mi imali ključ. Kako sam otključao vrata sa suprugom, na nas je krenula voda. Žena je taman krenula da dozove devojčice i pita ih za nered, a onda smo odmah došli do vrata kupatila. Mia i Mina su nage ležale na podu, naslonjene jedna na drugu, a Mia je imala opekotinu preko cele leve noge do struka. Izvukli smo ih u hodnik i krenuli da ih oživljavamo. Vikali smo: "Upomoć! Zovite Hitnu" da bi nas čule komšije. U tom trenutku setio sam se treće devojčice i otrčao u drugu sobu, a ona je tamo ležala na krevetu. Čim me je ugledala, zaplakala je, a ja sam joj rekao da ostane tu da ne bi videla sestre - priseća se Aleksandar Marinković, kum koji je krstio devojčice.

Muž joj silovao sestru

Kršteni kum stradalih devojčica kaže da je njihov otac u zatvoru već dve i po godine zbog dečje pornografije i obljube rođene sestre njegove supruge Marije, koja je u trenutku zločina imala samo 12 godina.

- Uvek je bio loš muž, a pre tri godine je počinio to zlo i svi smo ga se odrekli. Njegovi roditelji su preminuli, a njen otac se od tuge spalio u porodičnoj kući nakon tog zločina jer mu se sve skupilo. Marijin stric je poznati fudbaler Joca Markoski i on joj je posle svih tih nedaća poklonio kuću u Zabrežju da se smesti sa ćerkicama. Međutim, majka, brat i sestra su je odatle izbacili usred noći iako je imala temperaturu 42 stepena i od tada živi u iznajmljenim stanovima - kaže Aleksandar Marinković za naš list.

Hitna pomoć je stigla tri minuta nakon poziva komšija i odvezla devojčice u obližnju ambulantu. Međutim, nakon sat i po vremena reanimacije mogli su samo da proglase smrt nesrećne dece.

Kum Aleksandar kaže da su sestre najverovatnije u igri tušem pokvasile utičnicu u koju je bio priključena veš-mašina i da je tako došlo do strujnog udara, a obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti.

Republika

Foto: ST/ P. DIVAC

 

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković objavio je na Fejsbuku da je danas dan žalosti u njihovom gradu, a neutešnoj majci je izjavio saučešće.

- Kada pogledate oči majke koja je danas izgubila dve ćerkice shvatite koliko su sve ostale stvari zbog kojih se nerviramo svakodnevno potpuno nevažne. Tužan, pretužan dan za naš Obrenovac. Počivajte u miru, mali anđeli - poručio je Čučković.

Hteli da joj uzmu treću ćerku

Majka devojčica kaže da od države prima samo dečji dodatak u iznosu od 20.000 dinara, ali da njime može samo da plati kiriju, a kum dodaje da im je i on pomagao.

- Ceo život je gladna i nesrećna, baš kao i njena deca, a socijalno joj nikada nije pomoglo. Čak su sada pokušali da joj odvedu treću ćerkicu, ali je mi nismo dali pošto će sada njih dve živeti kod nas. Godinama se sama bori da prehrani dečicu, ali je nekoliko puta izgubila snagu i pokušala da se ubije, ali mi smo je spasli. I ja imam troje dece, ali sam nekako prehranio i njenu decu, ali od grada ništa - naglašava Aleksandar Marinković za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading