VUKOTIĆ HTEO DA UBIJE BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Na meti vođe "škaljaraca" bili i Zvicer i Kašćelan!?

Autor: Republika

Hronika

26.08.2021

13:58

Prema do sada prikupljenim podacima, navodni vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić sumnjiči se da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potvrdio je danas specijalni tužilac Saša Čađenović.

vijesti online/Tanjug/AP

 

Čađenović je na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije kazao da tužilaštvo tereti Vukotića, koji se nalazi u bekstvu, i za podstrekavanje članova te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, preneo je portal RTCG.

- Prikupljajući dokaze u cilju identifikacije svih učesnika krivično pravnog događaja koji je obuhvaćen optužnicom od 2. jula 2021. godine identifikovan je i drugi organizator ove kriminalne organizacije koja je formirana radi vršenja krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kao i drugih krivičnih dela na teritoriji Crne Gore - rekao je Čađenović.

U cilju razbijanja kriminalne organizacije, dodao je on, zaplenjena je i eksplozivna naprava koja je trebalo da bude upotrebljena radi lišavanja života Zvicera i Kašćelana.

SDT je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Vukotića koji se sumnjiči za stvarnje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava.

Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podelili uloge odnosno, da je jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja...a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce..., prenele su podgoričke Vijesti.

Rekao je i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, pračenje meta.

Komentari (0)

Loading