FRANCUZI OTKLJUČALI ZVICEROV TELEFON SA SLIKAMA BELIVUKOVIH ŽRTAVA! Otkriveni novi monstruozni dokazi protiv kavačkog klana

Autor:

Hronika

02.08.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U razotkrivanju zločina "kavačkog klana" i njegove beogradske filijale, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, pomoglo je i francusko pravosuđe.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika.rs, youtube.com/printscreen, Tanjug/Rade Prelić, Pixabay

 

 

Stručnjaci u toj zemlji razbili su šifre na kriptovanim telefonima i prepisku razgovora "kavčana" prosledili u Podgoricu. Ovom prepiskom otkriveno je još nekoliko zločina i planiranih ubistava, ali i potvrđena veza Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, šefova "kavačkog klana", s Belivukom.

Crnogorskim vlastima je dostavljen izveštaj Europola o presretanju komunikacija ostvarenih putem aplikacije Skaj za mobilne telefone, kao i podaci pravosudnih organa Republike Francuske, koji su postupili po zamolnici za međunarodnu pravnu pomoć Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Uz taj izveštaj su dostavljene i fotografije koje je Veljko Belivuk sa članovima bande slao Zviceru. Monstruozni snimci iskasapljenih žrtava koje su likvidirane u vikendici u Ritopeku i na još nekim lokacijama dostavljene su šefu "kavčana" kao dokaz lojalnosti. Zvicer se u ovim spisima vodi kao "jedan od okrivljenih, koji je za sada u bekstvu".

Na osnovu podataka iz Francuske, naime, utvrđeno je da je obavljen tajni nadzor i pretres servera aplikacije Skaj, koja je kriptovana i zaštićena i koju je koristilo više osoba sa teritorije Crne Gore, a i iz drugih država. Dostavljeni dokazi pokazuju da su svi okrivljeni iz ovog predmeta bili korisnici pomenute aplikacije, koristeći se šiframa koje su nesumnjivo identifikovane, i da su međusobno komunicirali putem poruka, glasovnih poruka, razmene fotografija i drugog materijala.

Produžen pritvor Veljinoj i Markovoj ekipi

Republika

Foto: printscreen/TVPink

 

 

Dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, posebno odeljenje za organizovani kriminal, produžilo je pritvor do 30 dana Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i još 25 okrivljenih članova njihove bande. Prema okrivljenima iz optužnice Bojanu Hrvatinu, Vojislavu Đorđeviću i V. D. tužilaštvo za organizovani kriminal nije stavilo predlog za određivanje pritvora, a Vuk Vučinić se odranije brani sa slobode. Na optužnici je u ovom trenutku 31 ime.

"Kavčani" okrivljeni u Crnoj Gori, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer i još desetak njihovih vojnika, formirali su dve zatvorene grupe korisnika unutar SKY ECC aplikacije. Na osnovu spisa iz Francuske vidi se da je ova grupa odgovorna za likvidaciju Nikole Stanišića, čiji ostaci su nedavno nađeni podno Lovćena.

Takođe, iz komunikacije od 30. 7. 2020. vidi se plan i dogovor "za likvidaciju jedne osobe" u Baru 31. jula prošle godine za vreme sahrane u Grčkoj ubijenog Alana Kožara. Pošto je na sahrani bio i Jovan Vukotić, šef "škaljaraca", jasno je na koga se plan odnosio. Takođe, ta komunikacija potvrdila je da postoji plan za ubistvo Damira Hodžića, koji se i danas vodi kao nestao i za koga postoji verovatnoća da je ubijen, kao i plan za ubistvo Janka Vukadinovića, jednog od Vukotićevih najbližih saradnika u podgoričkom zatvoru Spuž.
Nezvanično se pominje da su Francuzi u Crnu Goru poslali više desetina fotografija zločina, među kojima je najviše onih iz Beograda.
 

POBIO 20 PRIPADNIKA "ŠKALJARSKOG KLANA"


Jedna od glavnih meta "kavačkog klana", uz Jovana Vukotića, bio je i ostao Janko Vukadinović, koji se nalazi u pritvoru u zatvoru Spuž. Njegovu glavu traži Veljko Belivuk od trenutka kad je prošle godine saznao da "škaljarac" Vukadinović planira da ga likvidira. To je potvrdila i prepiska između osumnjičenih "kavčana" preko aplikacije Skaj. Da Vukadinović, jedan od šefova "škaljaraca", smatra Belivuka za glavnog ubicu "kavčana" u ratu dva klana, potvrdio je i svedok-saradnik kodnog imena Kamenko Kuč istražnim organima Crne Gore. On je naveo da "škaljarci" Belivuku pripisuju egzekucije Igora Dedovića, jednog od vođa "škaljarskog klana", i Stevana Stamatovića u Atini u januaru 2020, kao i likvidacije Alana Kožara i Damira Hadžića u julu iste godine na Krfu.
- Janko Vukadinović mi je rekao da je Belivuk ubio 20 njegovih drugova i zato je bio visoko na listi za odstrel - navodno je Kuč ispričao crnogorskim istražiteljima. Vukadinović je naredio ubistvo Belivuka i Miljkovića u Tivtu u januaru ove godine, ali je policija to sprečila. Belivuk mu to nije oprostio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading