(FOTO) UŽASNA TRAGEDIJA U GADŽINOM HANU: Ovo je mladić kojeg je spljoštio trupac

Autor:

Hronika

02.07.2021

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drvoseča Dušan Kostić (27) iz Donjeg Dušnika u opštini Gadžin Han poginuo je danas u ranim popodnevnim časovima prilikom seče šume na Seličevici, u ataru niškog sela Vukmanovo.

RepublikaFoto: Printscreen

Kostić je u šumi zajedno sa zetom, mužem rođene sestre, prema rečima meštana, sekao bukova stabla u nameri da spreme drva za ogrev za prodaju.

- Posle sat dva spremanja drva u šumi  jedno od stabala nakon presecanja i odvajanja od korena krenulo je da klizi niz brdo i pritislo je Dušana  koji je bio slabe konstitucije i nije uspeo da pobegne pred velikim trupcem koji se kotrljao ka njemu niz strminu. Na licu mesta mu nije bilo pomoći iako ga je zet izvukao ispod trupca koji ga je potpuno spljoštio - ispričao je jedan prezimenjak stradalog mladića za Republiku.

Roditelji nesrećnog mladića su za tragediju čuli na poslu, a njegovoj majci Ljiljani zaposlenoj u staračkom domu pozlilo je od ogromne tuge, kazao je komšija.

- Velika tuga za jednu seosku porodicu koja više nego skromno živi. Pored danas stradalog momka roditelji imaju još samo jedno dete, mlađu ćerku koja je udata za tog momka iz Gadžinog Hana sa kojim je Dule i sekao drva. Dušan nije bio zaposlen, a ilegalno je sekao šumu u poslednje vreme. Snalazio se kako god je znao i umeo. Nedavno je bio i u zatvoru mesec ili dva zbog krađe drva iako nije ni kao tinejdžer bio nimalo problematičan. Mnogi bespravno seku šumu, ali se izvuku, a on je bio pošten i priznao je krivicu. Evo sad je platio je glavom jer nije bio vičan tom nimalo lakom poslu - kaže komšija.

Imao pretežak život, ali ogromno srce i dušu

Drugarica stradalog drvoseče sa kojom je išao u školu, a koja je insistirala na anonimnosti, veoma je utučena zbog Dušanovog tragičnog kraja jer kaže da je sa mukom preživljavao, a da je uprkos teškom životu bio vedar i veoma druželjubiv.  

- Čovek tako pozitivnog duha se retko rađa. Preteško je živeo od malena jer su mu roditelji tek odnedavno našli poslove. Živeli su u zajednici sa babom i dedom, a zbog teškog života i nemaštine njegova majka je pokušala i da se otruje etiolom. Dušan se mučio da zaradi ne birajući kojim sezonskim poslom će da zaradi dinar, preko poljoprivrede do branja pečuraka. Kad god je imao para čašćavao bi drugare i zadnju paru bi podelio čak i sa poznanikom - rekla je uplakana devojka za Republiku.

Još jedna drugarica stradalog drvoseče izvesna Milica Cvetković oglasila se javno, ali na društvenim mrežama i poručila da ga nikada neće zaboraviti i da će ga pamtiti po dobroj duši.

- Poslednji pozdrav i hvala ti za svaku podeljenu cigaru, za podeljeno parče hleba i ljubav. Neka te anđeli čuvaju Dušane- napisala je Milica na Fejsbuku uz objavljenu fotografiju sa poginulim mladićem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading