(FOTO) ZAVIRITE U PROSTORIJE CZ-A: Stigle najmodernije kamere za nadzor osuđenika

Autor: Republika

Hronika

13.05.2021

11:43

U Okružnom zatvoru u Beogradu instaliran je moderan video nadzor čime je još više unapređena bezbednost ove ustanove i lica lišenih slobode.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
Najmodernija monitoring oprema stigla u Okružni zatvor

Nova savremena oprema u najvećoj pritvorskoj jedinici u zemlji, osim bezbednosnog aspekta, važna je i za svakodnevne poslove koji se obavljaju u monitoring centru, koji predstavlja „žilu kucavicu“ ove ustanove.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Monitoring se obavlja isključivo iz bezbednosnih razloga i u skladu sa propisima, bez narušavanja prava na privatnost zaposlenih i lica lišenih slobode, što je pravilo koje se odnosi i na sve druge kazneno-popravne ustanove.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Trenutno se u ovoj pritvorskoj jedinici, koja je najveća i na Balkanu, privode kraju radovi na izgradnji nove prijavnice.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

U OZ u Beogradu od 2012. godine do danas u potpunosti je renovirano 9 od ukupno 12 blokova u toj ustanovi. U planu je da se tokom ove godine započne adaptacija još dva bloka za smeštaj pritvorenih lica čime će zavod uskoro dobiti rekonstruisanih 11 blokova, a sama lica lišena slobode bolje uslove za boravak.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

- Reč je o samo jednom u nizu projekata kojim Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokazuju svoju posvećenost u ispunjavanju obaveza iz jednog od najzahtevnijih pregovaračkih poglavlja - Poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i osnovna prava građana - navode u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

 

Komentari (0)

Loading