SRPSKI TELEGRAF TRESE POLICIJU: Panika zbog serije naših tekstova o saradnji sa MAFIJAŠIMA!

Autor:

Hronika

21.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf je postao nezaobilazno jutarnje štivo u MUP Srbije! Tačnije, među korumpiranim policajcima koji šuruju s mafijom i koji će vrlo brzo odgovarati za svoja nedela i kaljanje policijske značke.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Foto: Ilustracija

- Pojedinci su u neviđenom strahu, tresu se jer ste ih otkrili. Među njima su i krupne ribe koje nisu sanjale da će doći pod udar zakona. Osilili su se i opustili, mislili su da su nedodirljivi - pričaju naši izvori upućeni u najnovija dešavanja.

Prema saznanjima iz pouzdanih izvora, velika akcija hapšenja trebalo bi da počne do nove godine, a na udaru će biti svi, od najsitnijih šrafova do glavešina koje su kriminalnim klanovima bile desna ruka.

- Neke likvidacije ne bi mogle da budu izvršene bez velike pomoći iz policije. Kriminalci su dobijali "javke" od najobaveštenijih, a to su pojedini policijski rukovodioci i visokopozicionirani operativci. Zahvaljujući dojavama, ubice su mogle da prate kretanje žrtava i izaberu najbolji trenutak za likvidaciju, a čistači su potom organizovali bekstvo u tajne takozvane štek-stanove. Saradnja je poprimila zastrašujuće razmere, pa su tako korumpirani saradnici "kavačkom klanu" pomagali čak i u distribuciji droge širom Srbije i Balkana - otkriva naš sagovornik.

Unapređenje za Milačića

Načelnik UKP za grad Beograd potpukovnik Ilija Milačić zbog postignutih rezultata u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju poslednjih likvidacija preuzima Službu za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP MUP. S tog mesta je smenjen Milutin Radovanović.

Panika je zavladala i u redovima granične policije jer se pretpostavlja da su pojedinci pomagali da dileri nesmetano prelaze granicu sa kokainom i heroinom. Sve ovo bilo je alarm za uzbunu i široku istragu unutrašnje kontrole, koja osumnjičene redom češlja.

Da mafijaški saradnici i jataci imaju debelog razloga da se zabrinu, govori i to što se formira ekspertska radna grupa sa Bogdanom Pušićem, nekadašnjim zamenikom načelnika Uprave kriminalističke policije koji je oko sebe okupio iskusne i nepotkupljive profesionalce među kolegama već nazvani Nesalomivi, na čelu.

Uporedo sa istragom počele su i smene. Pukovnik Veselin Milić vraćen je na mesto načelnika Policijske uprave za grad Beograd, koji je tu funkciju obavljao od 2013. do 2018, a u međevremenu je bio savetnik predsednika Vučića i pomoćnik direktora policije za unapređenje, organizaciju i funkcionisanje direkcije policije. Dosadašnji načelnik beogradske policije Milan Stanić, rešenjem ministra unutrašnjih poslova, privremeno je premešten na mesto zamenika komandanta jedinice za zaštitu.

Takođe, novi šef službe za kriminalističko-obaveštajne poslove MUP Srbije biće potpukovnik Ilija Milačić. Njega su za to mesto, kako je rečeno Srpskom telegrafu, preporučili izvanredni rezultati u suzbijanju kriminaliteta i rasvetljavanju poslednjih mafijaških likvidacija. On je na tom mestu zamenio Milutina Radovanovića, koji je smenjen.

ŠTA SMO SVE OTKRILI U AFERI "KRTICA"

17. 11. - Igrali fudbal glavom "škaljarca"

Pripadnici "kavačkog klana" odsečenom glavom jednog od ubijenih "škaljaraca" igrali su fudbal, a Lazaru Vukićeviću su odsekli jezik, a potom ga likvidirali, prema nezvaničnim podacima do kojih je policija došla dosadašnjim operativnim radom. Štaviše, oni su svoja zverstva uživo slali jedni drugima, a tela rastvarali u kiselini i tako uništavali sve materijalne tragove. Sumnja se da su otmičari Lazara Vukićevića namamili tako što su uzeli skaj od takođe otetog "škaljarca" Damira Hodžića iz Bara i poslali mu sliku vezanog vođe "kavčana". Lazar je tada rekao drugarima: "Idem da se obračunam ili su me namestili." Otad mu se gubi svaki trag, a prema saznanjima iz istrage, njemu je odsečen jezik, a potom je ubijen. Prema operativnim saznanjima, vođa "kavčana" namerno je kupio kuću nedaleko od visokog policijskog funkcionera, a grupa je štek-stanove gde je krila likvidatore imala i u bugarskom gradu Varni i u Temišvaru, u Rumuniji.

18. 11. - Policajci u službi "kavčana"

Dokaz sprege mafije i policijskih službenika otkrila je i fotografija do koje je Srpski telegraf ekskluzivno došao. Na toj slici se, uz prošle nedelje ubijenog Bojana Mirkovića u garaži naselja Belvil na Novom Beogradu, vide Slobodan Kuribak i Aleksandar Purković, dvojica suspendovanih policajaca zbog sumnje da su sarađivali s "kavačkim klanom", koji je likvidirao Mirkovića. Purković je radio kao inspektor za droge u Policijskoj stanici Zvezdara, dok je Kuribak, inače sin čuvenog generala policije Mladena Kuribaka, bio u centrali Uprave kriminalističke policije. Purković je, kao policajac, najpre radio na Karaburmi, naselju u Beogradu gde je živeo i ubijeni Mirković, koji je bio finansijski mozak "škaljaraca", pa se sumnja da njihovo prijateljstvo koje je preraslo u kumstvo datira još od tada. U trenutku Bojanove likvidacije otkriveno je da se Purković otarasio specijalnog satelitskog zaštićenog telefona skaj, koji najviše koriste mafijaši. Inače, protiv Purkovića se vodila istraga za iznudu, ali je postupak obustavljen u nedostatku dokaza.

19. 11. - Cinkarili kolege da promene stranu

Policajci koji rade za "kavački klan" cinkarili su mafijaškim šefovima kolege koje rade za "škaljarce" i na taj način ih primoravali da promene stranu. Korumpirani pojedinci iz MUP dali su "kavčanima" spisak policajaca koji su obavljali prljave poslove za suprotni klan. Potom su sledili pritisci i ucene, neretko i otmice, da bi se osobe sa spiska privolele da budu lojalne novim gazdama. Takođe, obećavan im je veliki novac ukoliko "promene dres", odnosno dobijali su ponudu koju nisu mogli niti smeli da odbiju, otkrio je izvor Srpskog telegrafa. Pretpostavlja se da je to bio razlog što su policajci Slobodan Kuribak i Aleksandar Purković preleteli u suprotstavljeni klan.

20. 11. - Čiste teren za prljave poslove

Pripadnici MUP na visokim pozicijama čistili su teren za prljave poslove "kavačkog klana" i na taj način bili su im od velike pomoći u izvršenju brojnih likvidacija u ratu sa suprotstavljenim "škaljarskim klanom". "Kavčani" nikada ne bi mogli da izvrše naručene likvidacije da u tome nemaju veliku pomoć policije za velike svote novca, a tome svedoče i poslednje likvidacije "škaljaraca" Aleksandra Šarca i Bojana Mirkovića. Očigledno je organizatorima ubistava neko iz MUP pomagao. Neverovatno je da tolikim obiljem informacija raspolažu pripadnici klana, a da nemaju dojave od najobaveštenijih, a to su neki policijski rukovodioci i visokopozicionirani operativci. Egzekutori su danima pratili kretanje žrtava i birali najpovoljniji trenutak za napad. Čistači su im omogućili bezbedno bekstvo s lica mesta do štek-stanova, otkrio je naš izvor upoznat sa operativnim saznanjima iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading