Otac poginule policajke o novom suđenju: UBICA MOJE ĆERKE MORAĆE NA ROBIJU!

Autor:

Hronika

17.11.2020

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isailo Šljivančanin ne gubi nadu da će bahatog vozača jahte, sina biznismena iz Novog Sada koji je usmrtio Maju Šljivančanin, stići ruka pravde.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Tragedija: Maja poginula, Vladimir teško povređen

Viši sud u Podgorici poništio je presudu Marku S. (18), sinu novosadskog biznismena Milorada S., koji je u budvanskom akvatorijumu jahtom 11. jula ubio na barci policajku Maju Šljivančanin (31) i povredio njenog verenika profesora Vladimira Stanišića. Novo suđenje počeće ponovnim veštačenjem.

Prvostepena presuda zgrozila je javnost u čitavom regionu i dotukla porodice stradalih budući da je bahati (tada) maloletnik za ubistvo devojke osuđen samo na pojačan nadzor organa starateljstva i na 120 sati društvenokorisnog rada.

Niko nije pokušao da pomogne

Plovni objekat sea ray sundancer 395 pre isplovljavanja nije imao overenu "crew listu", koja je trebalo da sadrži ime skipera i članova posade, navedeno je u izveštaju veštaka. Oca stradale devojke najviše boli što ni Marko S. ni putnici nisu pokušali da pomognu Maji.

Otac stradale službenice UKP u Podgorici Isailo Šljivančanin kaže za Srpski telegraf da je novo suđenje očekivani epilog sramne presude suda u Kotoru i pristrasnog tužioca, ali ističe da je za porodicu Šljivančanin vrlo potresno ono što sledi. Ovaj dugogodišnji predsednik crnogorske opštine Žabljak se nada da će sada tužilaštvo biti realnije i da neće, kao u prethodnom postupku, biti na strani "ubice". Tražiće izuzeće tužioca i sudije iz prvobitnog postupka. Takođe, Šljivančanin smatra da je predsednik suda u Kotoru umešan u slučaj, te da čini sve da mladi Novosađanin bude oslobođen ili minimalno kažnjen za ubistvo devojke, "koje je tretirano kao smrt kokoške".

RepublikaFoto: youtube.com/DPS Crne Gore
Isailo Šljivančanin

- Voleo bih da je presuda preinačena kako se ponovo ne bi sretali s licima koja ne želimo da vidimo. Očekujem da će u ponovnom postupku biti utvrđena okolnost iz naknadnog izveštaja veštaka da se radilo o preticanju od bahatog (tada) maloletnika, a ne o ukrštanju kurseva, kako je naveo tužilac u predlogu da bi olakšao poziciju optuženog. Zbog pristrasnosti ćemo tražiti njegovo izuzeće, kao i izuzeće sudije, ali i predsednika Osnovnog suda u Kotoru, koji, i pored presude Upravnog suda da je izabran protivzakonito, i dalje ostaje na poslu da bi ispratio ovaj slučaj i uticao na postupak - rekao je Šljivančanin.

Otac stradale devojke, kao jedinu prihvatljivu kaznu za sina biznismena, prihvata zatvor.

Tatin sin pobegao u Srbiju mimo zakona

Marko S. je po izlasku iz pritvora, uz jemstvo od 334.000 evra, još letos napustio Crnu Goru, iako to, kaže Šljivančanin, nije bilo po zakonu. On smatra da je otac biznismen preko korumpiranih sudija i tužilaca uspeo da beg sina sprovede u delo.

- Pitanje je kako je ubica moje ćerke napustio Budvu pre pravosnažnosti presude. To su mu završili ovi čije izuzeće sada tražimo. Sve ukazuje da je reč o uigranoj ekipi koja sve može da završi mimo zakona - zaključio je Šljivančanin.

- Sve, osim dugogodišnjeg zatvora, bila bi pravna bruka i izrugavanje pravde - istakao je Isailo Šljivančanin, koji je pravnik po struci.

Optužnicom se Marko S. tereti da je iz nehata izazvao pomorsku nesreću u kojoj je Maja Šljivančanin poginula na licu mesta, dok je njen verenik Vladimir Stanišić povređen. I jahta i barka kretale su se od ostrva Sveti Nikola ka plaži Jaz. Optuženi je na suđenju kazao da nije video barku ispred sebe dok je upravljao jahtom.

Prema prvom nalazu veštaka, pomorskoj nesreći je, pored mladog vozača jahte, doprineo i Vladimir Stanišić, profesor Policijske akademije koji je upravljao barkom budvanskih tablica, a na kojoj se nalazila i njegova verenica Maja. Upravo taj nalaz spori Majin otac, uz navod da mala barka nije imala šanse da opstane u sudaru s daleko težom i bržim plovilom kojim je Marko S. bespravno upravljao. On tvrdi da nije bilo ukrštanja kurseva, već da je optuženi preticao barku u kojoj su bili njegova ćerka i njen verenik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading