Soba 311 krije ključ rešenja najmisterioznije mafijaške likvidacije na Balkanu

Autor: Pink, Republika

Hronika

27.10.2020

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U apartmanu 331 beogradskog hotela ''Hajat'' 28. oktobra 1992. godine ubijen je Aleksandar Knežević Knele, dvadesetjednogodišnjak iz naselja Braća Jerković.

RepublikaFoto: youtube.com/ Genije
Foto: Ilustracija

Kneletovo telo pronađeno je sledećeg dana u 15 sati. Ovaj zločin nikada nije rasvetljen, a Kneletovo ubistvo i danas spada u najmisterioznije s beogradskog asfalta devedesetih.

Kako stoji u službenoj belešci SUP Beograda od 6. novembra, razgovarano je s hotelskom sobaricom S. V., koja je pronašla telo. Ona je između TV seta i kreveta ugledala Kneževićevo telo: ležao je na stomaku, blago raširenih nogu i ruku savijenih u laktovima. Glava mu je bila u lokvi krvi, okrenuta levom stranom lica ka podu, a na sebi je imao trenerku i crne patike. Izjavila je da ga je videla samo na trenutak i da je u stanju šoka istrčala iz sobe.

 

Obdukcionim nalazom Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, načinjenim istog dana kad je pronađen pokojni Knežević, utvrđene su tri smrtonosne rane: dve sa desne i jedna s leve strane potiljka. Na osnovu podataka iz obdukcionog zapisnika može se zaključiti da je Knele bio primoran da legne na pod pre nego što je likvidiran.

Iz izveštaja o kriminalističko-tehničkom pregledu mesta očigledno je da je pucano iz dva pištolja. U sobi su pronađene četiri čaure: prva neposredno kraj ormara s televizorom, druga i treća pored kreveta, a četvrta kraj zida naspram ulaza u sobu. Sve su imale istovetnu oznaku - 14.54, koja govori da su ispaljene iz „kolta 45“. Nije protumačeno šta bi trebalo da predstavlja krvlju ispisan broj 1 u dnu ogledala. Odeljenje krim-tehnike ustanovilo je da ne postoji oštećenje vrata, kao ni brave na sobi 331.

RepublikaFoto: youtube.com/ Aleksandar Knežević
Knele se nije odvajao od pištolja

Prema svedočenjima Dušana Kneževića, Kneletovog oca, kao i bliskih prijatelja, Knele se nikada nije razdvajao od pištolja. U sobi, međutim, taj pištolj, iz kojeg su najverovatnije ispaljena tri hica, nije pronađen. Ubice su ga, pretpostavlja se, ponele sa sobom. U sobi je nađen samo okvir sa osam metaka, kao i kutija sa 25 zrna.

 

Knele je u ''Hajatu'' boravio od 21. septembra. U noći kad je ubijen zabeležen je jedan telefonski poziv, nešto posle tri časa, na koji Knežević nije odgovorio. Tražio ga je njegov blizak prijatelj Romeo Savić, ostavivši poruku na recepciji da mu se javi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading