Smrt ćerke opet proživljavam! Otac stradale policajke za Srpski telegraf

Autor:

Hronika

24.10.2020

04:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podgorici oborio je presudu Osnovnog suda u Kotoru, po žalbi Osnovnog tužilaštva u Kotoru, kojom je maloletni Novosađanin Marko S. (17) osuđen na samo 120 sati društvenokorisnog rada zbog toga što je 11. jula, nadomak plaže Jaz, jahtom usmrtio službenicu policijske uprave Maju Šljivančanin (31) i povredio njenog verenika profesora policijske akademije Vladimira Stanišića (36) dok su se barkom vozili po moru.

RepublikaFoto: youtube.com/DPS Crne Gore
Isailo Šljivančanin

Otac stradale Maje, dugogodišnji gradonačelnik opštine Žabljak, Isailo Šljivančanin ovu vest primio je rezervisano jer kaže da ne veruje da će sud koji je jednom doneo tako sramnu presudu u ponovljenom postupku biti stroži i pravedniji.

- Drago mi je što je oborena presuda, to svakako, ali ne verujem u kotorski sud. Strašno je da oni opet sude i presuđuju kad su već jednom doneli presudu kao da nije stradala devojka, nego neka životinja. Bilo bi ispravnije da je je drugostepeni sud preinačio presudu. Time bi nam bile skraćene muke da prolazimo istim putem i da gledamo ista lica. Mučno je za mene i za moju porodicu da ponovo prisustvujemo suđenjima na kojima se manipuliše i barata netačnim činjenicama, a u veštačenjima moramo da slušamo i gledamo kako mi je dete poginulo - rekao je Šljivančanin za Srpski telegraf.

Iako ističe da njegov bol za izgubljenom ćerkom ništa ne može da vrati, Isailo kaže da bi izricanjem adekvatne kazne bahatom maloletniku bila ne samo zadovoljena pravda nego i javnosti poslata poruka da i za bogate važe ista pravila. Majin otac je teško podneo i kada je otac maloletnika, inače vlasnik kladionica i trgovac investicionim zlatom, dao nekretnine u Budvi vredne 334.000 evra kao jemstvo za Markovu slobodu.

Šljivančanin: Drago mi je što je oborena presuda, to svakako, ali ne verujem u kotorski sud

- Nije novina da se novcem kupuje sloboda, ali kada strada vama neko blizak, to teže prihvatate. Ja to ne mogu i neću da prihvatim jer sam izgubio dete, moju jedinu ćerku, a ne kokošku. Kakva je to kazna za smrt čoveka da čistiš park 120 časova u šest meseci i usput da se školuješ kao da ništa nisu uradio. Zlo je bilo kad je presuda doneta, a veće zlo bi bilo da je opstala - srdito kaže otac stradale policajke.

Majino telo smrvila jahta

Ribari, očevici nesreće, svedočili su na sudu da je samo jedna osoba od devetoro sa jahte skočila u more, pokušavajući da pomogne Maji i Vladanu, koji su bili u barci.

Foto: Privatna arhiva
Maja Šljivančanin sa verenikom

- Jahta je prešla preko ribarske barke i prepolovila je, zbog čega je velikom brzinom potonula. Barka je bila smrskana, dok je telo devojke bilo unakaženo. Sa jahte je samo jedan mladić skočio u more da pomogne Majinom vereniku i ribarima - rekao je jedan od očevidaca.

Inače, Vladi Stanišiću su u nesreći povređeni kičma i bubreg, ali je on, uprkos povredama, pokušavao da spase Maju, s kojom je u trenutku nesreće pričao o venčanju i planovima za zajedničku budućnost, kako je posle nesreće ispričao za Srpski telegraf.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading