POD MILOVOM ZAŠTITOM! MONSTRUM KOJI JE POLOMIO ČOVEKA SE SLOBODNO ŠETA PO NIKŠIĆU

Autor:

Hronika

13.09.2020

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Kontić (30), monstrum iz Novog Sada, viđen je kako se slobodno šeta rodnim Nikšićem, gde je pobegao posle brutalnog prebijanja i lomljenja ruku M. M. (28) 24. avgusta. Policija je za njim raspisala poternicu i u medijima je objavljena Kontićeva fotografija, ali se siledžija, crnogorski državljanin, ponaša kao da ga se srpska poternica uopšte ne tiče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printskrin
Kontić se slobodno šeta rodnim gradom crnogorskog diktatora

Na njegovim postovima pojavila se fotografija sa crnogorskom zastavom i tradicionalnim pozdravom crnogorskih nacionalista. Ništa čudno s obzirom na to da se Kontić povezuje sa DPS Mila Đukanovića.

Ovaj monstrum je stigao, dakle, da pobegne u rodni Nikšić.

- On se slobodno šetao, viđen je u gradu, uopšte se ne krije niti se ponaša kao da je u bekstvu. Viđen je i u jednom lokalnom kafiću - navodi izvor Srpskog telegrafa.

U međuvremenu, u Novom Sadu je u nedelju, skoro tri sedmice posle napada, započelo hapšenje pomagača Ivana Kontića. Njima se na teret stavlja da su pomogli osumnjičenom da pobegne. Ono što je čudno u celoj priči jeste tajming svih ovih događaja koji su zgrozili Srbiju i postavlja se pitanje ko je odgovoran?

U petak 11. septembra na društvenim mrežama pojavili su se snimci bestijalnog iživljavanja, kada se Kontić vraća ka onesvešćenom mladiću koga je nokautirao i lomi mu ruke. Na dužem snimku, koji se u međuvremenu pojavio, vidi se da još jedan čovek prilazi i šutira M. M., kao i da treći spečava prolaznika da odvoji pobesnelog Kontića od M. M., koji već leži bez svesti. Užas se inače dogodio 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Hapšen u Nikšiću zbog oružja

Foto: MUP
Kontić

Ivan Kontić nije nepoznat ni crnogorskoj policiji. On je, naime, uhapšen u januaru 2018. godine u rodnom Nikšiću, kada je policija zaustavila mercedes u kom je on bio sa još dva čoveka. Kod Kontića je pronađen revolver u kom je bilo šest metaka, a kod njegovog prijatelja koji je vozio kokain. Njih je policija zaustavila jer su bili u automobilu bez registarskih tablica.

Ono što je čudno jeste da se policija oglašava saopštenjem tek posle pojavljivanja snimaka na društvenim mrežama i reakcije javnosti, koja je zgrožena tim činom. Prvo sledi saopštenje, a potom je policija saopštila ime i prezime osumnjičenog i preko društvenih mreža i medija podelila njegovu sliku. Skoro tri nedelje nakon događaja. Mnogi postavljaju pitanje odgovornosti pripadnika MUP, pogotovo načelnika PU Novi Sad Milorada Šušnjića. Zašto je policija kasno reagovala i da li je osumnjičenog Kontića neko iz policije štitio?

- Ukoliko je zaista toliko vremena prošlo otkako se desio incident do reagovanja policije, nije odgovoran samo načelnik policije već i tužilac, to je propisano zakonom. Međutim, ne možemo unapred da pričamo, ne znamo kad su tačno preduzeli potrebne akcije, potrebno je da daju punu informaciju zbog čega je tek juče to postavljeno na sajt i šta jesu ukoliko jesu dotad uradili - kaže za Srpski telegraf kriminolog Zlatko Nikolić.

Direktor, a ne šef obezbeđenja

Iako se u javnosti prvo pojavila informacija da je Ivan Kontić radnik obezbeđenja ili čak šef te službe u kladionici "Maksbet", ispostavilo se da on ima mnogo veću ulogu u toj firmi. Naime, uvidom u Agenciju za privredne registre (APR) vidi se da je Ivan Kontić direktor firme "Ju-Krijkos" D. O. O., koja je osnivač lanca kladionica "Maksbet". Firma je osnovana 1998. godine i registrovana je za oblast kockanje i klađenje.

Kako Srpski telegraf saznaje iz policijskih izvora, ovo nije prvi put da novosadska policija sporo i čudno reaguje ili ne reaguje uopšte. Sami policajci su se žalili na načelnika Šušnjića, za koga se priča da ima veze s pojedinim vojvođanskim i srpskim tajkunima.

- Ovaj događaj je tretiran kao obična tuča, skoro, pa kao delo iz oblasti javnog reda i mira, a ne brutalno prebijanje i teške telesne povrede. Nikome nije jasno ni zašto nisu privedeni i saslušani ljudi koji su učestvovali u incidentu, Kontićevi saučesnici, jer se jasno vidi da još jedan čovek šutira M. M., koji se na zemlji rve sa Kontićem, a kasnije treća osoba sprečava prolaznika koji pokušava da razdvoji pobesnelog napadača od žrtve - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Propusti u radu novosadske policije

Građani i javne ličnosti su s razlogom su besni zbog kašnjenja policije. Smatraju da šef novosadskih snaga reda Milorad Šušnjić, kadar bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, treba da bude smenjen zbog ovoga.

RepublikaFoto: Republika.rs

Prema rečima advokata Svetozara Vujačića, osumnjičenog Ivana Kontića po hapšenju treba prvo veštačiti, a onda ukoliko bude ustanovljeno da je bio uračunljiv, najstrože kazniti.

- Neobična je i reakcija policije, koja je bila spora. Prava reakcija je usledila tek posle objavljivanja tog snimka u javnosti, da je ranije objavljena slika tog čoveka, on bi možda bio brzo uhapšen. Mislim da bi celu tu stvar oko ponašanja novosadske policije trebalo da ispita njihova služba unutrašnje kontrole - advokat Vujačić.

Ovim povodom novosadska policija se oglasila saopštenjem u kom se, između ostalog, kaže da su reagovali pravovremeno.

- Policija intenzivno radi na rešavanju slučajeva koji su u prethodnim danima uznemirili građane Srbije. Svakako da nije dobro kada se u našoj zemlji dogode teška krivična dela, ali je svakako i činjenica da je policija danas daleko efikasnija nego u vreme Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih koji dele lekcije - saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading