Istraga o smrti Nišlije u Ekvadoru tapka u mestu: KLJUČNI SVEDOK BRUTALNO UBIJEN U ĆELIJI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelcu Šaju Dahanu je na spavanju smrskana lobanja. Trebalo je da raskrinka vezu Spasića sa kriminalnom organizacijom sina bivšeg predsednika Ekvadora.

RepublikaFoto: prinscreen
DAHAN: SA SAPSIĆEM NAVODNO BIO UMEŠAN U NELEGALNU TRGOVINU LEKOVIMA

Nepune tri nedelje od ubistva Nišlije Saše Spasića (56) u Ekvadoru je likvidiran još jedan član farmakomafije na čijem je čelu sin bivšeg predsednika ove zemlje Abdala Bukaram Džunior (38). U pitanju je Izraelac Šaj Dahan (43), koji je 8. avgusta usmrćen tupim predmetom u glavu u ekvadorskom zatvoru! Lokalni mediji tvrde da je on ućutkan da ne bi otkrio vezu Bukarama sa smrću Spasića, koji je 20. jula izrešetan pred ženom i ćerkicom.

Saša dilovao lekove i drogu

Nišlija Saša Spasić najverovatnije je bio deo kriminalne organizacije koja se sumnjiči za malverzacije s medicinskom opremom za KOVID bolnice teške više miliona dolara u koje je umešan i sin bivšeg predsednika Abdale Bukarama. Policija ne isključuje mogućnost da je, pod plaštom trgovine lekova iz Južne Amerike, u Evropu švercovana i droga. Kod njega u stanu pronađeno je 250.000 dolara i brojna dokumenta o iznajmljivanju brodskih kontejnera, u kojima su verovatno prevozili drogu i lekove.

Audio-snimak

- Na društvenim mrežama objavljen je audio-snimak telefonskog razgovora Bukarama i Dahana, koji je već bio uhapšen. Predsednikov sin mu obećava jakog advokata koji će ga izvući na slobodu samo pod uslovom da ne propeva o poslovima farmakomafije. Objavljivanje snimka uznemirilo je Bukarama, pa se sumnja da je on naredio likvidaciju Izraelca - ispričao je za lokalne medije izvor iz istrage.

RepublikaFoto: printscreen
Dokumenti Saše Spasića

Saša Spasić izrešetan 20. jula dok je sedeo u kafiću sa ženom i ćerkom

Odmah nakon ubistva Spasića mediji u Ekvadoru povezivali su Srbina sa Izraelcem koji je uhapšen zbog nelegalne trgovine lekovima, a pritom se i lažno predstavljao kao agent američke DEA. Sumnjalo se da su svi umešani u malverzacije s nabavkom lekova na čijem je čelu firma Abdale Bukarama. Osim što je bolnicama prodavao medicinsku opremu za po nekoliko puta uvećanoj ceni, ova grupa je transport medicinske opreme koristila i za šverc narkotika iz Južne Amerike.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
BRUTALNA LIKVIDACIJA: Spasićeva žena nad lešom muža

- Kada je ova afera objavljena u medijima, a Bukaram shvatio da se obruč oko njega sve više steže, jedino što mu je preostalo jeste da ubija saradnike za koje nije siguran da će ćutati kada ih uhvati policija. To je izgleda isto mislio i za Sašu Spasića, koji nije slutio kakva mu se crna sudbina sprema, pa je kobnog 20. jula spokojno sedeo u kafiću sa suprugom i ćerkom u gradu Samborondonu. Dok je konobar uzimao njegovu porudžbinu, na dva metra od njega pojavio se maskirani napadač i pred svima u njega ispalio tri hica, a onda pobegao sa saučesnikom na motoru. Izraelac je ubijen u zatvorskoj ćeliji. Ubica mu se ušunjao i udario ga tupim predmetom u glavu - naglašava izvor.

Amerikanci kriju predsednikovog sina

Abdala Bukaram Džunior jedan je od četvorice sinova bivšeg predsednika Ekvadora koji je sa bratom i ženom Gabrijelom Pazminjo, inače bivšom poslanicom, prebegao u Ameriku, gde je zatražio azil. Za Bukarama kažu da je bio posrednik bolnicama u prodaji medicinske opreme, koja je desetostruko naplaćivana.

- Među tim medicinskim potrepštinama našli su se i prekrivači za preminule od koronavirusa. Njihova vrednost na tržištu je 12 dolara, a oni su ih prodavali bolnicama po ceni od 148,5 dolara! To je samo deo malverzacija - navode mediji i dodaju da je u sklopu ove istrage dosad uhapšeno pet osoba, među kojima je i bivši predsednik, kome je određen kućni pritvor.

Istraga ugrožena

Iako su ekvadorske vlasti objavile da je ubica Spasića identifikovan, a u medijima je osvanula i njegova fotografija, on još nije pronađen i uhapšen.

- Istražitelji su sada posebno zabrinuti jer su izgubili još jednog ključnog svedoka koji bi raskrinkao sve Bukaramove poslove - navode mediji u Ekvadoru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading