Vozaču koji je udario malog Andreja pozlilo na mestu nesreće: Istinu kriju od njegove žene

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrej B. (4) poginuo je u nedelju oko 16 sati u Kovačevu kada ga je u Ulici Deževski put kolima pregazio Velimir Mojsilović (77).

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Tragedija kakva se ne pamti - Andrej sa bratom blizancem, sestrom i roditeljima

Kako saznajemo, teškoj tragediji svedočio je i otac mališana Branislav B., koji radi na hirurgiji u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

- Andrejevi roditelji Ana i Branislav došli su sa decom u nedelju u vikendicu da je sređuju, kao i uvek, a žive blizu, u Deževi. U jednom trenutku mališan je čuo kako je komšija prekoputa uključio motornu testeru, a on je mnogo voleo mašine. Potrčao je napolje ka njemu kako bi ga gledao kako radi, ali je odmah pao čoveku pod točkove - priča za Srpski telegraf prijateljica neutešne porodice.

Nesrećni otac video je iz bašte trenutak nesreće i pojurio da pomogne sinu.

- Uzeo ga je u naručje i stavio u kola i odvezao u bolnicu u kojoj radi. Za maleckog su se lekari borili tri-četiri sata, ali mu, jadnom, nije bilo spasa. Imaju još jednog sina, Andrejevog blizanca, i ćerku, koja je osmi razred. I Ana je radila sa suprugom na hirurgiji kao medicinska sestra. Imali su sve i baš su lepo živeli. Mnoge živote su spasli, a užasna sudbina im nije dozvolila da sačuvaju i sina - jedva izgovara naša sagovornica suzdržavajući suze.

Kriju istinu od vozačeve žene

Prema našim informacijama, automobil vozača bio je na tehničkom pregledu i utvrđeno je da je ispravan. Velimir ima samo suprugu, koja je imala šlog pre tri godine, pa je retko kada izlazio iz kuće jer je stalno želeo da bude uz nju.

- Pitajte celo Kovačevo koliko je on dobar čovek. Nema ni decu ni rodbinu, a svima voli da pomaže. Njegovoj ženi su rekli da je priveden jer je imao udes i da je povređen jedan dečak jer pravu vest ne bi podnela u ovom stanju. Ona po ceo dan pita za dete i ponavlja: "Molim te, bože, samo da dečak preživi", a kada se pogubi, onda ćuti, pa se opet seti i samo priča o nesreći. Nju nema ko da čuva, pa je jedna komšinica uzela slobodne dane da bi bila uz nju. Nju je Velimir zamolio da je pazi i kada je otišao na pomen. Kamo sreće da nije mogla. Sada ne bismo svi bili zavijeni u crno - ispričala je jedna uplakana komšinica za naš list.

Poginuli dečak sahranjen je juče u 13 sati u Novom Pazaru, a vozač Velimir uhapšen je odmah nakon tragedije i nalazi se u pritvoru zbog krivičnog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Kako su nam rekli očevici, Mojsilović je ispričao da je polako vozio, kao i uvek, i da je samo odjednom čuo udar i stao.

- Velimir se vraćao tom ulicom sa pomena bratu od strica. Odjednom je osetio udar i video dečaka na zemlji. Nije mu pronađen alkohol u krvi. Rekao je da nijedan vozač ne bi mogao da izbegne ovu nesreću jer mališana nije bilo moguće uočiti na vreme. Njemu je odmah pozlilo kada je video nepomičnog dečaka, pa je došla i Hitna pomoć da mu da lekove. Van sebe je - kažu meštani Kovačeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Rajs

16.06.2020 05:45

Ma koliko užasna tragedija bila, vozač - nije bio pijan, nije vozio brzo, istrčalo dete iznenada. Ne treba da bude u zatvoru ako je to tačno. Ako ko treba da odgovara, to je eventualno onaj koji mu je produžio vozačku u tim godinama (ako se utvrdi da ne može da reaguje adekvatno), a tu je (najteže reći, ali) i odgovornost roditelja.

Odgovori 17 1
Aleksandar

16.06.2020 12:41

Ja sam imao isto tako al bez ikakvih posledica gde je dečak 8 razred iskočio bukvalno ispred kola posle pešačkog ,detetu hvala bogu ni ogrebotina ,država nije prepoznala kao krivicu al i danas posle godinu dana imam strepnju kad god naiđem na to mesto.Jadni ljudi i roditelji a i vozač.

Odgovori 10 0
mina

16.06.2020 16:24

boze daj im snage ,a ocito je nesrecni slucaj