Odlazak legende Istraživačke stanice Petnica: Preminuo Dragan Toroman!

Autor: srbijadanas.com, Republika

Hronika

14.04.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Toroman preminuo je u ponedeljak 13. aprila 2020. od posledica COVID-19.

Foto: Privatna arhiva
Dragan Toroman

Dragan Toroman, šef odeljenja za računarske tehnologije u Istraživačkoj stanici Petnica, stručni konsultant i saradnik na programu poboljšanja usluga zdravstvenih laboratorija u Srbiji, vrhunski IT stručnjak i čovek izuzetne profesionalne širine i znanja, tragično nas je napustio u neravnopravnoj borbi sa COVID-19 virusom. 

Izuzetan pedagog, nesebično je delio i prenosio svoje vanserijsko znanje i iskustvo mlađim naraštajima i kolegama. Njegov doprinos široj zajednici je neizmeriv, pre svega u radu na najrazličitijim tehnološkim projektima od posebnog značaja, koji su krasili njegovu brilijantnu karijeru, kako u Srbiji tako i u svetu. 

Vizionar, naučni inovator, čovek koji je plenio vedrinom i pozitivnošću, izuzetan motivator, a u isto vreme kritički mislilac, pravi erudita, ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali tu privilegiju i sreću da ga upoznaju. Ostaju najlepša sećanja, neizreciva praznina i bol u dušama svih koji su poznavali ovog jedinstvenog, neponovljivog, gromadu od čoveka - Dragana Toromana.

Istraživačka stanica Petnica sa velikom tugom saopštila je ovu informaciju i oprostila se od kolege.

Biografija

Dragan Toroman (1969 – 2020) rođen je u Pirotu, a odrastao u Nišu. Polaznik pograma informatike u Petnici bio je od 1986. godine. Od 1998. godine bio je rukovodilac programa računarstva u Istraživačkoj stanici Petnica. Organizovao je više od stotinu obrazovnih programa u oblasti računarstva i informatike. Bio je preduzetnik u oblasti IT, i deo nekoliko međunarodnih razvojinih timova za informacione tehnologije. Dobitnik je prestižne ICT nagrade "Diskobolos" koju dodeljuje Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA). Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu i kćerku Lidiju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading