Pala kriminalna grupa: Sirijac zaposlio Srbe da mu švercuju migrante!

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

19.02.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na području Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije uhapšeno je pet osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Sirijac, organizovali nedozvoljen tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za oko 144 iregularnih migranata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Migrantima su dalje, kako se sumnja, organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko reke Drine na teritoriju Bosne i Hercegovine, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije, saopšteno je iz Tužilaštva.

Ove usluge su naplaćivali od 110 do 130 evra po čoveku.

U Srbiji je uhapšeno pet osumnjičenih, od kojih je R.G. državljanin Sirije R.G. i četiri državljanina Srbije D.T, B.B, M.Z. i B.D.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenja ljudi.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i još jedan osumnjičeni za kojim je raspisana policijska potraga, navodi tužilastvo.

Organizovanu kriminalnu grupu je, kako se sumnja, predvodio R.G.

Ostvarenu finansijsku korist, od najmanje 16.060 evra i 123.000 dinara, organizator i pripadnici organizovane kriminalne grupe delili su u zavisnosti od njihovog zadatka.

Prilikom pretresa kod organizatora R.G. pronađen je i oduzet novac u iznosu od 3.600 eura i privremeno oduzeto više moblnih telefona i SIM kartica.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ova akcija je sprovedena nakon višemesečnog predistražnog postupka u saradnji sa Bezbednosno informativnom agenciom, policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u koordinaciji sa nadležnim policijskim službama Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading