Težak incident na železnici: Pokradena, zapaljena i demolirana stanica Voganj!

Autor: Republika

Hronika

11.02.2020

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putni prelaz Voganj, između železničkih stanica Ruma i Sremska Mitrovica, nije u funkciji od nedelje, 9. februara u 21.32 sati, jer su nepoznati počinioci obili prostorije u kojima su smešteni signalno-sigurnosni i telekomunikacioni uređaji i ukrali deo opreme. Tom prilikom, kradljivci su napravili kratak spoj i izazvali požar, u kojem je uništen napojni uređaj u stanici Voganj.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Foto: Ilustracija

Jutros u 8.15 sati u stanici Voganj obijene su i sve prostorije u telekomunikacionoj zgradi, što je već drugi slučaj u dva dana. Policija je izvršila uviđaj.

Na ovaj način nije samo naneta materijalna šteta „Infrastrukturi železnice Srbije", već postoji opasnost i od ugrožavanja bezbednosti saobraćaja u Vognju, između Rume i Sremske Mitrovice.

Šteta koja je „Infrastrukturi železnice Srbije" naneta u ovim krađama i požaru je velika i stručne službe još uvek rade na utvrđivanju njenog stepena. Nakon toga, u narednim danima očekuje se početak radova na sanaciji posledica požara. Putni prelaz u Vognju zbog svega ovoga nije u funkciji. Da bi ovaj putni prelaz ponovo bio u funkciji, neophodno je da se najpre popravi napojni uređaj u stanici Voganj.

U toj situaciji „Infrastruktura železnice Srbije", u skladu sa zakonskim propisima, sa ovog putnog prelaza demontirala je polubranike i zamračila signale, jer je on van funkcije. Dakle, ovaj putni prelaz je sada obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije.

Svi vozovi pre ovog putnog prelaza se zaustavljaju i nastavljaju vožnju preko putnog prelaza tek kada se uvere da ne postoji mogućnost da se dogodi vanredni događaj.      

„Infrastruktura železnice Srbije" upozorava i apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja i sačuvali ljudski životi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading