Vojvođanski tajkun švercovao drogu s "Jovanjice"

Autor:

Hronika

30.11.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U šverc droge koja se uzgajala na plantažama "Jovanjice" u Staroj Pazovi umešan je i jedan vojvođanski tajkun, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Predrag Koluvija

- Nakon hapšenja devet članova grupe, na čijem čelu je bio vlasnik firme Predrag Koluvija, policija je nastavila istragu i došla do novih saznanja. Iza ovog šverca droge koji je godišnje imao obrt od oko 300 miliona evra stoje neki mnogo moćniji ljudi, a među njima i jedan poznati biznismen - kaže izvor našeg lista blizak istrazi.

Kako objašnjava naš sagovornik, novi dokazi koji su prikupljeni veoma brzo će dovesti do novih hapšenja, pa i tog tajkuna.

65.581 stabljika marihuane zaplenjena

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Vučić: Biće iznenađenja!

Predsednik Aleksandar Vučić reagovao je juče na napade Miroslava Aleksića, potpredsednika Narodne stranke da je uhapšeni Koluvija iz stanice pozivao Andreja Vučića, predsednikovog brata.

- Idu do toga da sam šef oružane mafije, narko-mafije, da se moj brat čuje sa nekim ko je uhapšen. A mi hapsimo ljude koji su imali specijalne dozvole od 2009. A uhapsili smo ih jer se držimo zakona i nećemo da dozvolimo da marihuana bude poželjna u našoj zemlji - ukazao je on.

S tim u vezi, Vučić je zamolio da nadležni organi objave kome su bili upućeni pozivi, te dodao da će sigurno biti "iznenađenja i demantija".

649,4 kilograma osušene marihuane oduzeto

Foto: Printskrin/RTV Stara Pazova

- On je praktično bio čovek iz senke. Iako zvanično nema nikakve veze s firmom, istraga je pokazala da je on jedan imao ključnu ulogu u švercu ove droge van zemlje - dodaje naš izvor.

300 miliona evra godišnji obrt od marihuane imala uhapšena grupa

Kako je Srpski telegraf već pisao, Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva "Jovanjica", na kojem je policija pronašla više od četiri tona marihuane, prevario je državu Srbiju, koja mu je 2016. godine bespovratnim sredstvima subvencionisala proizvodnju organske hrane. Parama koje je dobio on je praktično razradio biznis oko izvoza marihuane. Prema podacima do kojih je došao naš list, Koluvija je otvorio dve firme u Sloveniji i Makedoniji i tim firmama je izvozio kanabis, zvanično industrijsku konoplju, za koju je inače imao dozvolu za proizvodnju. Firma u Sloveniji zove se "Balkan grov", vlasnik je A. T., a isti čovek je direktor istoimene firme sa sedištem u Beogradu, čiji je vlasnik Predrag Koluvija. Firma koja je registrovana u Makedoniji je registrovana na istoj adresi kao i predstavništvo "Jovanjice" u Makedoniji, a zove se "THC kvaliti grup".

Foto: MUP Srbije

Izvor: Koluvija je uz pomoć saradnika organsku hranu uvozio i pokazivao kao svoju, a na plantažama proizvodio marihuanu

Kamuflaža

- Kako se ispostavilo, Koluvija je, umesto da proizvodi, organsku hranu uvozio, a onda je prepakivao i predstavljao kao da je potekla sa njegovih plantaža. Time je ostavio prostor da na svom imanju za to vreme uzgaja marihuanu. Nju je potom pakovao u kutije sa deklaracijom Kosova ili Holandije i švercovao je po Evropi - objašnjava naš sagovornik.

9 osoba uhapšeno

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading