Srbin prebio cimera da izbegne izručenje

Autor:

Hronika

06.05.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozni Beograđanin (29) pod nadimkom Gidra, koji je uhapšen 21. decembra 2018. posle ubistva Vladimira Roganovića (32), pripadnika "kavačkog klana" u Beču, pretukao je cimera iz ćelije u austrijskom zatvoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Srbin je bio očevidac zločina u kojem je ranjen i Stefan Vilotijević (23), a on je pukom srećom izbegao metke. Ne isključuje se mogućnost da je izazvao tuču u zatvoru kako bi izbegao izručenje Srbiji jer strahuje od osvete "kavčana", ali i pripadnika "škaljarskog klana".

Naime, napadači su krajem prošle godine sačekali Roganovića i Vilotijevića u prolazu između zgrada u Beču, a s njima u društvu bio je i Beograđanin koji je kod sebe imao lažna hrvatska dokumenta na ime Daniel Milićević. Ubice su osule paljbu, a jedini nepovređen ostao je misteriozni Srbin čiji identitet policija krije.

- Posle zločina Gidra je uhapšen, a spekulisalo se da je bio saučesnik u ubistvu i da je namamio Roganovića. Uprkos tome što je oslobođen optužbi za to delo, "kavčani" ne praštaju tako lako. Beograđanin zbog toga strahuje da bi po povratku u Srbiju mogao da završi ispod zemlje - priča naš sagovornik iz istrage.

Spekulisalo se da je mladić pod nadimkom Gidra bio saučesnik u ubistvu i da je namamio Roganovića u zamku

Prema njegovim rečima, pretpostavlja se da iza zločina u Beču stoje "škaljarci", koji su od 2014. u ratu s "kavčanima" zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. Obračuni između dve najjače crnogorske kimi-grupe odneli su više od 30 žrtava s obe strane.

- Gidra strahuje i od "škaljaraca", da bi mogli da završe započeto. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je iz čista mira drugom zatvoreniku polomio nos i jagodičnu kost. Očigledno je Srbin u tolikom strahu da je spreman da ostane godinama u austrijskom zatvoru, jer se tamo oseća sigurnije - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Srbin će se zbog falsifikovanja isprava i nanošenja teških povreda pred sudom pojaviti 11. juna. On je navodno bio umešan i u trgovinu narkoticima, a Srbija je raspisala poternicu za njim.

Vilotijević se predao na granici

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Stefan Vilotijević

Stefan Vilotijević pravim čudom preživeo je napad u Beču, imao je sreće jer mu je metak samo okrznuo lobanju. Posle oporavka u bolnici, on je uz jemstvo od 20.000 evra pušten na slobodu. Ubrzo je pristao da napusti Austriju po skraćenom postupku i sredinom aprila predao se srpskim vlastima na granici. Odmah je uhapšen po naredbi Višeg suda u Novom Sadu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading