Ubio Đurovića da ga ne otkuca za Mutavog! Otkrivamo zbog čega policija traga za Filipom Koraćem

Autor:

Hronika

22.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Korać (39), desna ruka Luke Bojovića, koji služi kaznu u zatvoru u Španiji, naredio je likvidaciju Blaže Đurovića kako bi ga sprečio da raskrinka ubistvo jednog od vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Đurovića usred Beograda

Đurović je, navodno, pred smrt priznao inspektorima da je Korać naredio da se ubije Stanković i bio je spreman da o tome svedoči! 

Pritiskali ga

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa, klupko oko ubistva Saleta Mutavog počelo je da se odmotava kada je policija upala u stan Đurovića.

- Prilikom pretresa je pronađena inostrana registarska tablica sa BMW koji je korišćen u likvidaciji Stankovića. Đurović u početku nije želeo da sarađuje sa inspektorima. Oni su ga pritiskali i vremenom je počeo da popušta. Ispričao je policajcima da je ubistvo organizovao Korać i rekao im do detalja sve oko tog ubistva. Dugo se nećkao, a onda je pod pritiskom pristao da bude svedok-saradnik ukoliko mu anuliraju taj zločin. Međutim, ta informacija došla je i do Koraća i ubrzo nakon toga on je likvidiran - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Đurović bio svestan šta mu se sprema kada je pristao da sarađuje sa policijom. Zbog toga je retko izlazio iz stana i pokušavao je na sve načine da se zaštiti, ali nije uspeo. Ubijen je 10. marta 2018. godine na Voždovcu ispred kuće rođenog brata Saše nakon što je dovezao njega i decu. Ubice su mu napravile sačekušu u belom BMW i na njega pucali iz kalašnjikova.

29 metaka ispaljeno u Đurovića u sačekuši na Voždovcu prošle godine

Ukupno je ispaljeno 29 metaka. Zbog ovog ubistva uhapšeni su Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković, zvani Prika, obojica bliski "škaljarskom klanu" i Filipu Koraću.

Foto: Republika

Ko je Filip Korać?

  • Napredovao u hijerarhiji nakon hapšenja Luke Bojovića u Španiji
  • Njegov dosije je praktično čist
  •  U Zvorniku ispitivan o ubistvu Čede Đokića, koji je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi
  • Organizovao hrvatske huligane da izazovu nerede na tribinama FK Partizan

Isti "potpis"

Interesantno je da je Sale Mutavi ubijen na gotovo identičan način u oktobru 2016. Stanković je neposredno pre ubistva bio u teretani preko puta CZ u Bačvanskoj ulici sa prijateljima Miloradom Đ., koji je radio kao čuvar u zatvoru, i Veljkom Belivukom, poznatim kao Velja nevolja. Iz teretane se uputio ka svom audiju A6, a u momentu kada je seo za volan prišao je BMW iz koga je ispaljen rafal.

Hici su ranili i Milorada Đ., koji je u tom trenutku stajao pored audija. Sale Mutavi navodno je ubijen zbog 40 kilograma kokaina koji je trebalo da proda, ali je novac zadržao za sebe.

Stefanović: Imamo dovoljno dokaza

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u najtežim krivičnim delima, saopštio je nedavno ministar policije Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Svi znate šta znači kad se pomene ime Filipa Koraća u celom regionu. Pronašli smo dovoljno dokaza i svedoka da se podigne crvena poternica - rekao je Stefanović, ali nije želeo da otkriva s kojim se krivičnim delima Korać dovodi u vezu.


Polubrat Vlade Japanca

Blažo Đurović je brat po majci Vladimira Jovanovića Vlade Japanca, nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana", koji je nedavno privođen u velikoj policijskoj akciji. Upućeni, međutim, navode da njih dvojica nisu bili u najboljim odnosima, ali da su se poštovali. Blažo ima i rođenog brata Aleksandra, ispred čije zgrade je i likvidiran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading