"Ubiti po viđenju": Podneta krivična prijava protiv predsednik DS na Vračaru, pretio ubistvom

Autor:

Hronika

15.01.2019

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri člana Srpske napredne stranke sa Vračara podneli su krivičnu prijavu protiv predsednika Opštinskog odbora Demokratske stranke Vračar Bogdana Tatića i njegovih saradnika, zbog pretnji ubistvom na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto ilustracija


Aco Janićijević, Mladen Novakov i Goran Simić su prijavu podneli Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije. 

U krivičnoj prijavi u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da su Bogdan Tatić, Nemanja Čabunac i Ivana Radičević 10. januara preko "Tvitera", na Tatićevom nalogu, najpre sastavili i objavili spisak lica koji je nazvan "Crna večna lista", ispod koje su objavili poruku "Ubiti po viđenju".


Na taj način su uputili ozbiljne pretnje po život i telo licima sa ove liste, oštećenima Simiću, Janićijeviću i Novakovu.



Tatić, Čabunac i Radičevićeva su, kako se navodi u prijavi, istovremeno podstrekavali veći broj ljudi da izvrše napad na život i telo oštećenih, usled čega je došlo do ugožavanja sigurnosti oštećenih, koje i dalje traje, kao i osećaj straha, a kod više lica je došlo do uznemirenja i straha i to takvog intenziteta da su značajno ugrozili spokojstvo ovih lica. 

Na taj način oni izvršili su krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona Srbije, u vezi sa članom 33 i 34 Krivičnog zakona Srbije.

Prema krivičnoj prijavi, Tatić je, u saizvršilaštvu sa ostalim osumnjičenima, uputio jasne i nedvosmislene pretnje po život oštećenima, i pozvao i ohrabrivao druge ljude da je sasvim normalno i prihvatljivo, pa čak i korisno da se napadne život i telo oštećenih i da se oni čak liše života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading