Sredila frizuru za kremaciju, pa se ugušila najlon kesom: Bizarni detalji samoubistva u centru Beograda

Autor: MILOŠ Ž. LAZIĆ

Hronika

20.12.2018

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stanu u kojem je živela u Ulici admirala Geprata 1, u centru Beograda, sa kesom navučenom preko glave! Pretpostavlja se da se nesrećna starica sama ubila, a u prilog tome ide i to što je nekoliko dana ranije zakazala frizera kako bi se spremila - za kremaciju!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Stan u kome se starica ubila

Reanimacija

Prema priči komšija, Lenkino telo pronašla je njena negovateljica kada je juče oko devet časova ušla u stan.

- Zvonila nam je na vrata, a kada sam otvorila, ona je samo promucala: "Lenka, kesa..." i pala je. Potom nam je objasnila šta se dogodilo i otišli smo u stan. Lenka je ležala na krevetu u dnevnoj sobi. Ruke su joj bile uz telo, a kesa joj je bila zavezana oko glave. Pokušala sam da je odvežem, ali nisam uspela, pa sam je iskidala. Telo joj je još bilo toplo - ispričala nam je komšinica iz zgrade.

Komšinica: Negovateljici je rekla da treba da se ošiša "jer će uskoro biti kremirana". Ona je nije shvatila ozbiljno

Stanari su pozvali Hitnu pomoć, a lekarska ekipa je pokušavala sat vremena da reanimira staricu, nažalost, bezuspešno. Prema prvim rezultatima istrage, u pitanju je samoubistvo jer u stanu nije bilo tragova premetačine, a na telu nije bilo drugih povreda. Do završetka istrage policija je zapečatila vrata.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Prodala stan u kojem je živela

Lenka je živela sama posle smrti supruga. Jedno vreme ju je obilazio sestrić jer dece nije imala. Bila je zdrava i vitalna starica.

- Rekla mi je kako je pre nekoliko meseci bila na lekarskom pregledu i da su svi rezultati dobri, ali jednostavno kao da više nije htela da živi. Nedavno je pala i ugruvala se, pa je pila lekove protiv bolova, ali drugih zdravstvenih tegoba nije imala. Radila je kao službenica, a ona i suprug su 1997. godine prodali taj stan u kojem su živeli i polako troškarili novac - dodaje komšinica.

Sudnji dan

Tragedija je ostavila u šoku sve Lenkine komšije, koji imaju samo reči hvale za nju.

- Ona je bila vitalna osoba, ali je ostala sama i patila je od depresije. Pre nekoliko dana je zamolila negovateljicu da joj pronađe nekog frizera kako bi se ošišala "jer će uskoro biti kremirana". Stari ljudi često pričaju o sudnjem danu, pa je žena koja se brine o njoj nije shvatila ozbiljno. Lenka je spremila i garderobu za preobuku za kremaciju, koja je pronađena uredno složena u susednoj sobi. Upravo negovateljica ju je i poslednja videla živu prethodne večeri oko devet časova. Kada je odlazila, ništa nije ukazivalo na tragediju - rekla je komšinica.

Zakazala sahranu, pa ubila sebe i majku

Da samoubice često žele da odu na onaj svet potpuno spremne, govori i slučaj Vesne Mišković (56), koja je u avgustu 2016. pištoljem ubila svoju majku Mirjanu (77), psa Lakija, pa na kraju sebe, u porodičnom stanu u beogradskom naselju Mirijevo. Ona se na ovaj potez odlučila zbog teške bolesti majke, a zločin je duže vreme planirala, pa je tako nekoliko nedelja pre ubistva i samoubistva za majku Mirjanu i sebe zakazala kremaciju u jednom udruženju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading