Nemanja Radulović nastupio na Banja Luka Festu, izazvao buru emocija i još jednom okazao zašto je jedan od najvećih svetskih violinista!


IZVOR: Republika - 08.07.2023 | 16:35


Zbog Nemanja i njegovog koncerta na Banja Luka Festu, u grad na Vrbasu stigle su i brojne zvezde

Foto: Banja Luka Fest
Nemanja Radulović nastupio na Banja Luka Festu, izazvao buru emocija i još jednom okazao zašto je jedan od najvećih svetskih violinista!

Nemanja Radulović, čarobnjak na violini i jedan od najvećih virtuoza današnjice, nastupio je na prestižnom Banja Luka Festu i publici priredio nesvakidašnji muzički užitak, obojen emocijama i jedinstvenim šarmom i prefinjenošću, kakvu ovaj srpski i svetski violinista neprikosnoveno nosi. Uz Nemanju je svirao sastav “Double Sens” izvodeći program “Roots” (Koreni), kako se i zove njihova velika turneja koja je u toku. POGLEDAJ GALERIJU

Koncert je počeo Nemanjin izlaskom na crveni tepih Banja Luka Fest, gde ga je do bine, ruku pod ruku, pratila direktorka festivala Jelena Vuksan. Kada su utihnuli prvi aplauzi i ovacije, krenule su da se nižu kompozicije počevši od pesama "Makedonsko devojče", "Što te nema", do numera "King David", "The Butterfly Lovers", "Katchur Kahn", "Por una cabeza", "Niška banja" i brojnih drugih. Radulović je, albumom "Roots" (Koreni) publiku proveo kroz različite muzičke svetove, koji su spojeni u jedan.

Nemanja Radulović svojom jedinstvenom energijom i iskrenošću, uzbudljivom virtuoznošću, dubinom izraza i avanturističkim programom zagovara teoriju da muzika ima moć da zbližava ljude. Nastupajući u najvećim dvoranama i sa najvažnijim orkestrima, od Londonske filhamonije, preko Nemačkog simfonijskog orkestra, filharmonije Montreala i Tokija, u dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku ili Megaron u Atini, Nemanja Radulović je svakako najuspešniji muzičar sa ovih prostora u svetu. Sve ovo izazvalo je poseban ponos i sreću publike u Banja Luci što ima priliku da ovakvog velikana premijerno čuje u svom gradu.

Foto: Banja Luka Fest

Marija Karan Banja Luka Fest

Zbog Nemanja i njegovog koncerta na Banja Luka Festu, u grad na Vrbasu stigle su i brojne zvezde! Iz prvih redova ovaj nezaboravni nastup slušale su srpska pop zvezda Tijana Bogićević, glumačka zvezda Marija Karan, mlada glumica Dragana Mićalović, kao i brojni predstavnici kulturnog života Banja Luke i regiona.

Foto: Banja Luka Fest

Tijana Bogićević Banja Luka Fest

BONUS VIDEO: