Pavle Mensur, zvezda nove hit serije "Švindleri": Ubijali su me ranije, ovo je sada moja osveta!


IZVOR: Republika - 04.05.2020 | 03:45


Dugo se nije desilo da tako mlada ekipa ponese zahtevan projekat. Naravno, nikada ne bismo uspeli bez veterana, koji su naše ambicije držali u granicama.

Foto: youtube.com/printscreen

Jovan Mensur

Tridesetih godina prošlog veka meštanin Palanke izvlači srećku u iznosu od neverovatnih milion dolara! Ali niko ne zna ko je on.

Primamljiva nagrada u rodnu varošicu vraća i dva sitna prevaranta Iku (Pavle Mensur) i Božu (Filip Hajduković), a od jedne učmale sredine Palanka se pretvara u poprište zanimljivih događaja. Ovo bi ukratko bila radnja serije "Švindleri", koja je inspirisana stripom koji je scenarista Đorđe Milosavljević radio sa crtačem Miroljubom Milutinovićem.

- Nisam secikesa, kao Ivan, ali svako u ulogama vuče nešto iz privatnog života. On je zanimljiv lik i prijala mi je ta uloga. Imao sam priliku da radim sa nekim od glumaca uz koje sam odrastao i koji su uticali da se bavim glumom. Bilo je i iscrpljujuće ponekad jer je ovo moja najveća uloga do sada i osećao sam veliku odgovornost - kaže dvadesetogodišnji Pavle.

Samo prvu epizodu serije koja se emituje subotom i nedeljom na javnom servisu ispratilo je preko dva miliona ljudi. Juniora Mensura je istovremeno iznenadila i obradovala rekordna gledanost "Švindlera", u kojima se smenjuju crni humor, elementi bajke, trilera i špageti vesterna.

Foto: youtube.com/printscreen

Jovan Mensur

- Reditelji Nemanja Ćeranić i Miroslav Lekić su "pucali" na više žanrova. Serija je nastala po ugledu na strip i okupila je svežu ekipu koja je želela da napravi nešto novo i neviđeno ili je makar to pokušala. Dugo se nije desilo da tako mlada ekipa ponese zahtevan projekat i mislim da smo uneli svežinu unutar samog snimanja, koja se prenela i na ekrane. Naravno, nikada ne bismo uspeli bez filmskih i televizijskih veterana, koji su naše neiskustvo filtrirali kako treba, a naše ambicije držali u granicama - navodi Mensur.

Scena u stilu Tarantina, kada glavu Brzog Noža (Vojina Ćetkovića) satarom preseca Cvetana (Gorica Popović), šokirala je mnoge, baš kao što će glavne junake ove priče ostaviti vaskrsnuće Brzog Noža. Ćetković, naime, u ovoj seriji, kako je otkrio jedan od reditelja, ima trostruki zadatak budući da ubijeni lik ima dvojicu braće blizanaca.

- Vojina smo ubili u prvoj epizodi i bila je to moja osveta zato što su mene ubijali u ostalim projektima. Dogovorili smo se da ga se rešimo - kroz osmeh dodaje Pavle.

Pavlu Mensuru uloga secikese i ladoleža Ike nije prva uloga pred kamerama, a prvu pozorišnu profesionalnu ulogu ima u predstavi "Kretanje", koja se nalazi u selekciji Sterijinog pozorja, koje je zbog pandemije odloženo za kraj leta.

- Iako je divna akcija kulturnih institucija, koje su omogućile kvalitetan sadržaj tokom karantina, pozorištu je ipak mesto u pozorištu - zaključuje mladi glumac.