ĐORĐE DAVID ZAKUKAO NA SAV GLAS ZBOG SMRTI SLAĐANE MILOŠEVIĆ: Saopštili mu tužnu vest, on se rasuo u komade!


IZVOR: Republika/M. I. - 26.03.2024 | 14:44


Đorđe David ne može da dođe sebi zbog smrti Slađane Milošević.

Foto: ST/B. Jovanović, ATA Images
ĐORĐE DAVID ZAKUKAO NA SAV GLAS ZBOG SMRTI SLAĐANE MILOŠEVIĆ: Saopštili mu tužnu vest, on se rasuo u komade!

Danas je muzička scena izgubila jednu od svojih najupečatljivijih ličnosti - Slađanu Milošević, koja je preminula u 69. godini. Njena prijateljica Biljana Petrović je potvrdila ovu tužnu vest, ostavljajući javnost u šoku.

Slađana Milošević je rođena u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i već tokom sedamdesetih godina prošlog veka, postala je prepoznatljivo ime na jugoslovenskoj muzičkoj sceni. Njen prvi solo nastup na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri", nagovestio je njenu veliku karijeru.

Među prvima od kolega se oglasio roker Đorđe David, koji nije krio tugu povodom tužne vesti. 

Foto: ST/B. Jovanović

Đorđe David

 

- Gospode bože, umrla je Slađa. Ne mogu da verujem... Sada ste mi sje*ali ceo mesec i godinu. U šoku sam - rekao je Đorđe David za "Blic".

Slađana Milošević nije bila samo poznata po svojoj muzici, već i po svojoj ekscentričnoj pojavi i avangardnom pristupu koji ju je izdvajao od ostalih izvođača. Pesma "Seksi dama" koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima, samo je jedan od primera njenog buntovničkog duha i hrabrosti da ruši tabue.

Nakon uspešne karijere u Jugoslaviji, Slađana je 1989. godine otišla u Sjedinjene Američke Države gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister". Nakon toga se oprobala u brokerskom poslu na berzi, ali se 1995. godine vratila u Beograd, gde je ostala do kraja života.

BONUS VIDEO: