SPONTANO SAM SAZNALA DA SAM SE RAZBOLELA! Sofija Rajović otkrila koliko joj je ugroženo zdravlje! Evo šta joj je najteže palo!


IZVOR: Republika/ D. L. - 18.02.2024 | 11:45


Glumica otkrila sa čime ima problem.

Foto: Goran Kostić
SPONTANO SAM SAZNALA DA SAM SE RAZBOLELA! Sofija Rajović otkrila koliko joj je ugroženo zdravlje! Evo šta joj je najteže palo!

Srpska glumica Sofija Rajović nedavno je progovorila o svojoj borbi sa dijabetesom za koji je usputno shvatila da ima. Ona je primetila da joj kilaža nenormalno varira, pa je ubrzo saznala u kom grmu leži zec.

Glumica je za samo 23 dana dobila deset kilograma viška i to joj je bio alarm da poseti svog lekara. Nakon brojnih analiza i pregleda, ustanovljena joj je insulinska rezistencija, česta pojava među mlađim ženama danas. Uz pomoć korigovane ishrane i slušajući savete lekara, Sofija je svoju liniju ali i zdravstveno stanje ponovo regulisala, a sada je objavila fotografiju gde se vidi njeno izvajano telo.

Foto: Instagram.com

Sofija Rajović

 

Podsetimo, ona je ranije govorila o tome kako je kuburila sa kilogramima i kako je izgledao njen put, dok nije saznala za dijagnozu.

- Držala sam neke dijete, bile su deprimirajuće jer bih se hranila vrlo rigorozno, a gubitak težine bio je minimalan. Jednom sam smršala samo 400 grama. E to dovodi osobu u ludilo. Vi se mesecima odričete nečega, merite se, i kad stanete na vagu vidite gubitak od ne znam koliko grama… Pa onda promenite dijetu i opet se dešava ista stvar, a onda odete na jedan ručak i sva ta kilaža se vrati. Osećam preveliku potrebu za slatkim, to je školski primer insulinske rezistencije i onda mi je bilo čudno što niko nije posumnjao na to jer sam svaki put striktno rekla da imam nenormalnu potrebu za slatkim, da čak i posle određene količine slatkiša, iako prestanem da jedem u tom trenutku, opet bih jela”, rekla je glumica jednom prilikom u emisiji “RTS ordinacija” - rekla je ona jednom prilikom, pa je dodala:

- Kako je vreme prolazilo, shvatila sam da moje stanje uopšte nije šala i da vodi direktno u dijabetes tipa 2, koji se dobija od svakodnevne nervoze, stresa, neredovne ishrane. Takvo oboljenje ne razvija se preko noći, to je nešto na “čemu se radi godinama.

BONUS VIDEO: