KONSTRAKTA NAKON STRAVIČNOG MASAKRA: Šta će oružje u kući? Za nastavnike napraviti uputstvo skrojeno od strane psihologa


IZVOR: Republika/B. P. M. - 03.05.2023 | 22:00


Naša prošlogodišnja predstavnica na Evroviziji želi da se pomogne profesorima kako bi se na što bolji način obratili deci!

Foto: Printscreen Youtube HRT Nedeljom u dva
KONSTRAKTA NAKON STRAVIČNOG MASAKRA: Šta će oružje u kući? Za nastavnike napraviti uputstvo skrojeno od strane psihologa

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, jedna je od javnih ličnosti koje su se uključile u diskurs nakon današnjeg stravičnog masakra koji se dogodio u OŠ Vladislav Ribnikar. Pevačica se osvrnula na roditelje dečaka koji počinio ovo stravično delo i zapitala se zbog čega drže oružje u kući.

Foto: youtube.com/ Paparazzo Lov // DNK

Konstrakta

- Šta će oružje u kući, molim vas objasnite mi, jer ja ne razumem. Koje su to situacije u kojima je neophodno da se oružje drži u kući? - zapitala se Konstrakta, koja je dodala:

- Zašto ne stane sve? Neka stane sve! - dopisala je pevačica.

Naša prošlogodišnja predstavnica na Evroviziji je predložila i da tim psihologa napravi uputstvo za profesore, kako bi se na što bolji način obratili deci kad se vrate u školu. POGLEDAJ GALERIJU

- Možda bi imalo smisla da postoji neko uputstvo/smernice za nastavnike, kako da se obrate deci na prvom času, skrojeno od strane psihologa. Možda i neko usaglašeno saopštenje deci, opet od strane psihologa i onih koji su upućeni u ovaj slučaj, motive i razloge. Da ne bude slobodnih interpretacija koje mogu da načine dalju štetu - napisala je Konstrakta.

Vlada Srbije je donela odluku da proglasi trodnevnu žalost, počevši od petka, pa sve do nedelje, a narod se trenutno okuplja na Cvetnom trgu, gde pale sveće za preminule.

BONUS VIDEO: