TO JE BILA BRANKA! Irfan Mensur na komemoraciji glumice se prisetio kakva je veličina bila: O njoj treba pričati!


IZVOR: Republika - 14.02.2023 | 12:34


Irfan Mensur se prisetio anegdota sa Brankom Veselinović.

Foto: ATA Images, Tanjug/Filip Krajinčanić
TO JE BILA BRANKA! Irfan Mensur na komemoraciji glumice se prisetio kakva je veličina bila: O njoj treba pričati!

Danas je komemoracija glumici Branki Veselinović, a njene kolege i prijatelji su se okupili u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kako bi joj odali počast.

Glumac Irfan Mensur održao je govor i podsetio kakva je Branka bila.

- Nikad nije govorila ''Mlađa'' ili ''moj muž'' uvek je govorila ''Moj Mlađa'', bez tog moj nije moglo da prođe. Bio sam kod njih nekoliko puta - portikle, hekleraji, dugmići, bundice... Uđeš kao da si ušao u neku bajku, kao da si ušao u mali priručni pozorišni muzej. Mlađa nudi nešto oštro, Branka nudi crno vino. Išao sam kod Mlađe da mi da neke svoje prevode koji još nisu igrani. Jednom u razgovoru kaže meni Branka trebalo je mnogo napora da je čovek isprati, trebalo je puno energije, ide u Švedsku biće u Malmeu, ja kažem ''pa Branka moji žive u Švedskoj, već decenijama u Malmeu.'' Ja joj dam telefon misleći da traži onako usput, bila je u Malmeu tri dana sve vreme u stanu kod moje majke. I ranije kad smo se sretali već sa 10 metara ona viče ''Kako ti je majka?'' To nikada nije zaboravila.

Foto: Republika

Irfan Mensur o Branki Veselinović

On se prisetio i jedne anegdote koja pokazuje kakva je Branka bila kao čovek.

- Ispričaću vam još jednu anegdotu, Branka je zaslužila da pričamo. 3.aprila se slavi Međunarodni dan pozorišta, onda svi penzioneri sednu u prvi red. 
I pre par godina nema Branke, nastaje mala panika, uznemirenje, kazu čekajte ljudi Branka se javila , žena koja je pazi kaže da joj je loše, pa da je ona pripazi, to je bila Branka.

BONUS VIDEO: