(FOTO) GLOGI SE DRŽI JUNAČKI: Prve slike glumca nakon izlaska iz bolnice


IZVOR: Ekipa Srpskog telegrafa - 01.02.2018 | 06:15


Jedan od najdarovitijih glumaca sa naših prostora Nebojša Glogovac (48) hrabro se nosi sa opakom bolešću zbog koje je od 24. januara na lečenju na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Da omiljeni glumac dobro podnosi terapiju, uverila se i ekipa Srpskog telegrafa koja ga je juče primetila u blizini porodičnog stana kako ubrzanim koracima ulazi u zgradu, trudeći se da ne privuče pažnju slučajnih prolaznika. Glumac je nedugo potom izašao iz zgrade, srdačno se pozdravio s prijateljem i seo za volan.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Nebojša Glogovac

GLOGI SE JUNAČKI DRŽI

Osoblje na Institutu za onkologiju ističe kako je Glogovac potpuno smiren, svestan situacije i onoga što treba da radi ne bi li se njegovo zdravstveno stanje poboljšalo.

MIRAN I DISCIPLINOVAN

- Doktori su po hitnom postupku krenuli s terapijom. Najbolji tim lekara mu je posvećen i on sarađuje s lekarima, priseban je i pridržava se svih pravila. Okružen je porodicom, ali mu i podrška prijatelja i kolega pomaže da održi zdrav duh, što sve mnogo znači za pozitivan ishod lečenja - kaže naš izvor.

Kako smo nezvanično saznali, glumac se sredinom novembra prošle godine obratio lekarima, a pojedini beogradski mediji pišu da mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo poslednjih dana decembra, te je po savetu otišao u Nemačku zbog detaljnih pregleda, ali se nakon konsultacija sa lekarima ipak vratio u Beograd i odlučio za lečenje u zemlji.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Nebojša Glogovac

Kolege iz beogradskih pozorišta koje su pre nekoliko dana saznale za Glogovčevo zdravstveno stanje i dalje su šokirane jer niko nije sanjao da ima tako ozbiljne zdravstvene tegobe. Ipak, svi su složni u nadi da će glumac dobiti i ovu bitku u životu.

- Njegovo stanje je ozbiljno, ali svi verujemo da će Glogi pobediti opaku bolest. Ni ranije, a pogotovu sada, ne želi pažnju medija, ali mu prija podrška prijatelja i kolega. Svi smo uz njega i porodicu, verujemo da će izaći kao pobednik - kaže jedan od glumčevih dugogodišnjih kolega.

Foto: e-stock/K. CVIJOVIĆ

Nebojša Glogovac

GENIJE ZA SVE

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami "Vukovar, jedna priča" (1994). Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu "Ubistvo s predumišljajem", a nedavno je podigao veliku prašinu ulogom transvestita u filmu "Ustav Republike Hrvatske". Nakon serije "Ubice mog oca" letos je bio angažovan na snimanju nove RTS serije "Nemanjići - rađanje kraljevine", gde mu je poverena uloga Vukana. Filmski znalci ističu kako je Glogovac jedan od najgenijalnijih glumaca čitavog ovog prostora, i to u najboljim godinama, jednako rođen za komediju i dramu.