KARLEUŠU UPOREDIO SA SATANISTIMA! Verski analitičar zgranut pevačicim ponašanjem za Uskrs!


IZVOR: Republika.rs - 03.05.2021 | 20:43


Pevačica Jelena Karleuša za sebe govori da je ateista, međutim, sa tim se ne bi složili verski analitičari koji na njeno izražavanje potpuno drugačije gledaju.

Foto: youtube.comc/jk instagram

Injac smatra da Jelena Karleuša skrnavi praznike

Pevačica Jelena Karleuša za Uskrs se pohvalila dekoracijom svog doma i izazvala burne reakcije. Prvo je za sebe tvrdila da je ateista, a onda se na sam praznik potpuno razgolitila i obukla i više nego provokativno. 

Uoči Uskrsa, ona se prvo obukla u kostim seksi zečice, a na dan praznika u top koji liči na donji veš i suknju sa prorezom. Ona je na trpezi imala dekoraciju koja ne veliča praznik, nego nju.

O ovim pevačicinim potezima progovorio je i verski analitičar Željko Injac koji je oštro kritikovao njene poteze: 

Tu se gube suština i značaj tih praznika. To je njena provokacija. Ona nije otvoreni satanista, ali je ovo stvarno bezveze. Komercijalizacija verskih praznika uspela je na Zapadu, a pošto smo mi kalendarski odvojeni od zapadnih hrišćana, onda se to toliko ne odražava na pravoslavne. Ona, zapravo, prati trendove Zapada, ali to ne dotiče ljude ovde jer i dalje gledaju na naše praznike kao na nešto što je izdvojeno od ostatka zapadne hrišćanske kulture – rekao je Injac za "Objektiv".

 

 

Jelena je čak na trpezi imala jaja sa logom brenda ,,Luj Viton“, kao i 10 jaja sa cirkonima i jedno sa njenim inicijalima, koja je, kako kaže, namerno stavila u kartonsku kutiju za jaja.

Obična kartonska ambalaža je namerna da bi naglasila kontrast sa predivnim jajima… Fora, razumete? Nema potrebe da pravite drazivate na linč, dobri moji bogobojažljivi vernici – napisala je pevačica, kojoj je glavni akter dekoracija bio zec.

 

 

- Zec nije nikakav simbol Vaskrsa kod nas, pokušavaju u prodavnicama da se prodaju nekakvi zečevi, ali ne ide to baš nešto. Ljudima su i dalje ta trpeza za Vaskrs i crvena kuvana jaja simbol, a ne nekakav zec, ali ona tu pokušava da poentira na praznicima. Ovo je skaredno, blasfemično (bogohulno, prim. aut.) i provokativno – objasnio je Injac za pomenuti mediji.