Tuga: Na grobu Nina Rešića stoji potresna poruka, osoba koja ju je tu ostavila nije njegov rod!


IZVOR: Republika - 23.01.2021 | 04:25


Pevač Nino Rešić obeležio je devedesete godine svojim velikim hitovima, kao što su "Što mi noći nemaju svanuća", "Usne vrele kao žar", "Udahni duboko", "Donesi divlje mirise", "Zaćutale sve gitare", i mnogi drugi.

Foto: youtube.com/OFFICIELNI KANAL NINO REŠIĆ LEGENDA

Nino Rešić

I mada su mu predviđali dugu i veoma uspešnu karijeru, a najbliži saradnici smatrali da će izrastu u zvezdu ranga jednog Zdravka Čolića, samo u narodnjačkom ruhu, poslednje godine njegovog života obeležio je pad popularnosti i problemi sa alkoholom.

Ipak, Ninov trag u istoriji naše narodne muzike ostaje neizbrisiv, a niko ne može da porekne da je u prvoj polovini devedesetih izvršio ogroman uticaj na scenu.

Na današnji dan, Rešić bi napunio 57 godina, da nije prerano preminuo, 2007. godine. Nino je tada sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici.

Foto: youtube.com/OFFICIELNI KANAL NINO REŠIĆ LEGENDA

Nino Rešić

Osim spomenika, nad njegovom grobom nalazi se i mermerna knjiga, sa emotivnom porukom njegovog bliskog prijatelja, Neše.

- Ti najbolji brate, tako ću te zvati, u mom srcu živiš, tu ćeš i ostati. Voleo si život, imao si mladost, bio naša sreća, bio naša radost, sudbina ti ne dade da dočekaš starost - piše u poruci.