Nikola Rokvić 1. maj provodi sa Bojanom i decom kod kuće: Slavićemo život kad korona prođe!


IZVOR: Milica VELJKOVIĆ - 30.04.2020 | 03:15


Nikola Rokvić nesebično je svoju ljubav podelio sa komšijama kada je skoro 20 večeri neumorno zabavljao uplašene stanovnike blokova na Novom Beogradu, ali i ljude širom Srbije putem lajv prenosa na Instagram nalogu.

Foto: ST/Dragan Kadić

Nikola i Bojana

Pevačev stav da u vanrednoj situaciji izazvanoj KOVID-19 ne klone duhom i uveseli ljude vratio je mnogim porodicama veru da dobri ljudi i dalje postoje.

Nikola je za Srpski telegraf otkrio kako vreme provodi u vreme pandemije koronavirusa, kao i kako će provesti 1. maj u takvoj situaciji.

Zbog čega je došlo do pauze kada smo navikli da vas slušamo svake večeri kako pevate u dvorištu u prisustvu ćerke Leone, sina Simeona i supruge Bojane?

- Ja sam komšijama pevao svako veče, sigurno nekih dvadesetak večeri, tako da sam, eto, rešio da se malo odmorimo.

Šta vam najviše nedostaje?

- Najviše mi nedostaje ta sloboda, kretanje, trening, trčanje pored Save, sretanje s dragim ljudima, zagrljaji s prijateljima.

Foto: Promo foto

Nikola Rokvić

 Da li 1. maj sa porodicom provodiš kod kuće ili volite da otputujete?

- Najviše volim da se okupim sa prijateljima i porodicom. Uvek smo bili tu u našem kraju pored Save, pravili piknik, uvek je tu i neki roštilj. Onda i društvo, muzika i dobra zabava. Tako je bilo svake godine. Naravno, ove će biti drugačije.

Šta za tebe znači Praznik rada? Da li voliš da radiš?

- Volim da radim, budem produktivan, da napredujem, volim da izlazim iz zone komfora. Mislim da je u tome jedini napredak, ali naravno, kao i svi, uživam u putovanjima.

Kako će izgledati ovaj 1. maj i sa kim ćeš ga proslaviti s obzirom na to da imamo zabranu kretanja tog dana?

- Provešću praznik u krugu porodice, kao i dosad. U svojoj bašti, srećom, imam malo dvorište, pa onda imamo neki osećaj da smo napolju.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Nikola Rokvić i Bojana Barović

Dokle se stiglo sa humanitarnom akcijom. Znamo da si se ozbiljno angažovao u prikupljanju pomoći da Sofija napravi prvi korak?

- Što se tiče Sofije i njene akcije, svi znate koliko je mnogo novca potrebno da se prikupi za njeno lečenje. Apelujem svakodnevno, a sada isto i vama kažem. Potrebno je poslati 797 na 3030 i da zajedno uradimo jednu dobru stvar i da pokažemo da su čuda moguća i da je moguće sakupiti toliki novac. Divim se Sofijinim roditeljima, koji se junački bore i svom dušom sam uz njih, a naravno i uz sve druge roditelje čija deca imaju zdravstvene probleme.

I za kraj, šta je ono što ćete prvo uraditi kada se proglasi kraj pandemije koronavirusa?

- Verujem da ću samo da pevam i da se radujem, da slavim život sa prijateljima, porodicom i mojim dragim komšijama.

Foto: ST/D. KADIĆ

Otac mi je u punoj formi

Kako su tvoji roditelji? Kako Marinko podnosi karantin s obzirom na to da on ima 66 godina, pa je, samim tim, u rizičnoj grupi?

- Marinko je odlično. Ima dvorište, pa može da trenira, a to mu dosta znači. Sa majkom je kod kuće, njih dvoje bukvalno uživaju. Mogu reći da mi je otac u punoj formi.