Vesna Dedić žrtva šikaniranja na Javnom servisu: Već četiri godine pokušavaju da me oteraju sa RTS-a, ali neću im to dozvoliti!


IZVOR: Srbijadanas.rs - 09.01.2020 | 17:06


Voditeljka kultne emisije "Balkanskom ulicom", Vesna Dedić", ponovo ima problem sa matičnom kućom RTS, gde je decenijama jedno od zaštitnih lica.

Foto: youtube.com/AmiG Show

Vesna Dedić

Naime, Vesnina emisija je skinuta sa programa, te gledaoci neće više moći da gledaju njenu autorski TV format na Javnom servisu nedeljom u 13 časova.

Voditeljka je rešila konačno da progovori o svemu, te sada tvrdi da se na nju vrši pritisak kako bi sama napustila RTS:

- Ja sam već četiri godine izložena raznim pritiscima koji bi učinili da dam otkaz, a ja neću. Čak su mi pre dve godine rekli da ako želim da pišem i dalje ljubavne romane moram da dam otkaz ili da nastavim da radim ali da više ne objavljujem knjige. Neću da odem sa RTS-a jer ne dozvoljavam da me iz "moje kuće" oteraju ljudi koji o televiziji znaju mnogo manje od mene i koji niti vole niti razumeju suštinu RTS-a poput mene i još mnogih koje su oterali, i mnogih koji su i dalje na RTS-u a čiji se profesionalni kapaciteti ne koriste na pravi način. Mnogo kvalitetnih voditelja, novinara, snimatelja, montažera, reditelja je u poslednje četiri godine napustilo RTS - izjavila je Vesna.

Foto: youtube.com/printscreen

Vesna Dedić