"Sekira u čelo": Niko ne zna šta se dešavalo u životu Ivane Peters: Pevačica progovorila o nasilju u porodici!


IZVOR: Blic - 06.01.2020 | 19:51


Ivana Peters priznala je da je njena majka bila žrtva nasilja, te da smatra da je psihičko nasilje jednako teško kao fizičko.

Foto: printscreen/TVPink

Ivana Petres...

Pevačica kaže da je gledala majku kako "živi u kavezu", a da toga nije bila svesna.

- Imam vrlo čvrst stav da ne postoji opravdanje za bilo kakvo nasilje. Teško mi je što su neke žene zaplašene, neke ubijene u pojam, pa ne prijavljuju nasilje. Neke su fizički, neke psihički maltretirane. Nekada je ovo drugo još gore, kada si u kavezu, a ne znaš da si u kavezu. Moja majka je to imala u jednom trenutku i to me remeti i užasava. Najlakše je pomoći drugima, najteže sebi zato žene moraju da se nađu jedne drugima - priznala je Ivana.

- Bila sam jako mala, ali činjenica je da sam imala poznanike kojima se to desilo, pa na javnoj sceni slušam o tome. Krivo je društvo i vaspitanje koje je unazad decenijama patrijarhalno. Nasilje nije iskorenjeno u manjim mestima i dalje se priča "sekira u čelo", "sukob oca i sina". To je stvar kulture i obrazovanja - objasnila je pevačica.

Foto: youtube.com/Marija Serifovic

Ivana Petres...

Ivana se sa bivšim suprugom sa kojim ima ćerku u međuvremenu pomirila, pa ponovo rastala, a danas o njihovom odnosu ne želi mnogo da govori.

- Imali smo različite prirode i najbolji smo kao drugari - priznala je Ivana koja kaže da joj je žao što nije zaradila više novca.

- Da nemam dete, bilo bi mi svejedno, ali iz ove perspektive volela bih da sam zaradila više. Imala sam mnogo, sada nemam, i drago mi je što znam za obe strane medalje - rekla je Ivana.