Vesna Zmijanac: Nikoliji plaćam sve krpice, a ona sluša Relju!


IZVOR: Dušan LUKIĆ - 13.12.2018 | 04:35


Folk pevačica Vesna Zmijanac (61) bila je na snimanju novogodišnjeg programa RTS, gde je sa brojnim kolegama iz sveta estrade pevala dobro poznate hitove. Zmijančeva je za Srpski telegraf progovorila o svojoj porodici i iskreno rekla šta zamera svojoj ćerki Nikoliji Jovanović (29). Iako nikada nije krila da je razmazila svoju mezimicu, za Srpski telegraf je otkrila da joj i dalje kupuje garderobu i sve što poželi, uprkos tome što Nikolija više sluša savete svog partnera Relje Popovića.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vesna Zmijanac

- Ja moram non-stop da radim zato što je moja ćerka Nikolija veliki potrošač. Treba zaraditi pare za sve njene prohteve i krpice. Zarađuje ona i sama, ali sam ja uvek tu da malo pripomognem. Ona voli da troši novac, a to je s jedne strane i u okviru njenog posla.

  • Koga Nikolija više sluša, tebe ili Relju?

- Pa više njega sluša. Imamo ona i ja neke naše male bubice i čarkice, ali dobro, to je normalno u odnosu između majke i ćerke. Relja i ona mi često ostave unuku Reu na čuvanje, tad sam najbolja baka na svetu i tad se ne svađamo, ali ovako ume da se desi.

  • Dugo te nema na estradi, da li si se možda malo umorila?

- Nisam se umorila od estrade. Od nje nikada ne mogu da se umorim. Ja stalno radim, ali većinom je to vikendom i stalno sam negde na putu. Idem svuda po Evropi, a dosta vremena provodim i u Atini. Jedino se mnogo ne pojavljujem u medijima jer malo odmaram od televizije. Svuda me ima samo pred Novu godinu, kad snimamo programe i emisije.

Vesna: Ja sam uvek bila za to da mi se ćerka slobodnije oblači, ne vidim ništa loše u tome

  • Planiraš li možda da snimiš novi album ili pesmu?

- Stalno me i ćerka tera da snimim nešto i saradnici. Za sada ne ulazim u studio, ali planiram u budućnosti. To će se desiti, ja mislim, u pravom momentu.

Foto: e-stock/KOBRA

Nikolija Jovanović i Relja Popović
  • Je l' se čuješ sa Dinom Merlinom?

- Duet koji smo mi snimili je evergrin i ja sam mnogo ponosna na tu pesmu. Mi se inače redovno čujemo, naravno, ali zbog puno posla ne možemo i dosta vremena da provedemo zajedno.

  • Vlasnica si puno hitova, kako danas mlađe generacije reaguju na tvoje pesme?

- Moja pesma "Ja imam nekog, a ti si sam" je odjednom postala hit. Naišla je neka pauzica na mom jednom nastupu u Crnoj Gori i publika je počela da skandira i peva taj refren. Ja sam tad publiku nasmejala kad sam rekla da ne znam reči te pesme, a oni su počeli da dobacuju: "Mi ćemo da pevamo, nema veze". Onda smo krenuli, i od tada je ta pesma slušana najviše, pa i do danas. Ima puno hitova koji su se izdvojili i slušaju se i danas.

Foto: youtube.com/ Lepa Brena

Lepa Brena
  • U kakvom si odnosu sa Lepom Brenom?

- Brena i ja se redovno čujemo, imala je skoro nekoliko velikih koncerata, ali nisam zbog obaveza uspela da dođem i da slušam. Ja volim Brenu, ona je moja drugarica i, ako se sećate, jedno vreme smo upravo nas dve bile najveće zvezde, a sa svih strana se čulo "Brena-Vesna, Vesna-Brena".

  • Nikolija kaže da si bila stroga majka i da ne voliš kad se razgoliti?

- Ona to samo kaže. Ne čuje uopšte šta joj pričam. U stvari, ja sam uvek bila za to da se lepo obuče, da ne kažem malo slobodnije. Joj, što meni danas nije 25. godina pa sve bi grmelo! Možete misliti.

  • Imaš li nekih posebnih želja za 2019. godinu?

- Ja sam uglavnom sve svoje snove ostvarila. Samo želim zdravlje i to da svoju decu ispratim na pravi put što dostojanstvenije. I naravno da budem uvek dobro da bih mogla što duže da se igram sa svojom unukom.