JANUAR SE BAŠ IGRA SA NAMA! Sutra nas očekuje nešto što se RETKO DEŠAVA: Dolazi do poklapanja KLIME I KALENDARA, a evo šta to znači!


IZVOR: D.B. - 17.01.2024 | 08:55


Mnogi će se obradovati vremenskoj prognozi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
JANUAR SE BAŠ IGRA SA NAMA! Sutra nas očekuje nešto što se RETKO DEŠAVA: Dolazi do poklapanja KLIME I KALENDARA, a evo šta to znači!

Beograd se suočava sa iznenadnim promenama temperature, a najtopliji dan od početka januara očekuje se u četvrtak, 18. januara sa čak 18 stepeni. Međutim, već narednog dana, na Bogojavljenje, stiže zahlađenje koje će se pretvoriti u pravi jovanski mraz.

Poslednjih dana Beograd beleži veoma česte temperaturne oscilacije, a takvo vreme nastaviće se i narednih dana. Današnji dan doneo je razvedravanje i temperature u skladu sa kalendarom, uz vrednosti oko 5°C.

Otopljenje u narednim danima

Već od sutra sledi otopljenje. Ujutro se na širem području grada očekuje slab mraz, uz temperature oko 0°C, dok će tokom dana biti promenljivo oblačno i toplije, sa maksimalnom temperaturom od 12°C. Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, koji će prema kraju dana biti jak.

Najtopliji dan i naglo zahlađenje

U četvrtak se očekuje oblačno vreme, ali i veoma toplo za ovo doba godine, povremeno praćeno kišom. Maksimalna temperatura biće 18°C, što bi bio najtopliji dan u Beogradu ovog januara. Međutim, samo dan kasnije stiže zahlađenje, uz vetar koji će skretati na severozapadni, dok će kiša tokom dana preći u sneg.

Vikend u skladu sa kalendarom

Za vikend se očekuje vreme u skladu sa kalendarom, uz maksimalne temperature do 2°C. Biće uglavnom suvo, ali se očekuje sneg tokom subotnjeg jutra.

Nagla promena vremena u narednom periodu može nepovoljno uticati na većinu, s obzirom na nagle promene kako temperature, tako i drugih meteoroloških parametara. Svi stanovnici Beograda trebalo bi da budu spremni na ove promene i da se prilagode iznenadnim oscilacijama temperature.

BONUS VIDEO: