Zanimljiv razvoj: BIO ALKOS I KOCKAR, dobio novi pasoš, A SADA STIŽE NA MARAKANU!


IZVOR: Republika - 02.11.2020 | 21:28


Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je odredio spisak za meč protiv Škotske, a gosti bi u Beograd mogli da dođu silno pojačani. Za to je potrebno da Stiven Kolker (28), bivši igrač Totenhema i Liverpula, promeni reprezentaciju pre puta u Beograd.

Foto: Starsport

Ko to stiže na Marakanu?

Čovek čija se karijera sporo razvijala zbog alkohola i kockanja spreman je da obuče reprezentativni dres Škotske, nakon što je u Turskoj, daleko od Premijer lige pronašao sebe. A nekada su Englezi verovali da će biti standardan reprezentativac.

Da se nisu umešali alkohol i klađenje, verovatno Stiven Kolker nikada ne bi imao ambicije da menja pasoš i zaigra za drugu reprezentaciju čak sedam godina nakon debija. Ovako nekadašnja nada Totenhema mora da proba opet.

Sećate se meča Engleske i Švedske, kada je Zlatan Ibrahimović maestralnim makazicama savladao Džoa Harta? Na tom meču je Kolker jedini put igrao.

Stiven Džerard je centrirao, Stiven Kolker pogodio glavom na svom reprezentativnom debiju, a selektor Roj Hodžson verovatno bio ponosan na poziv koji je uručio. Ipak, za Kolkera je sve otišlo drugim putem.

- Najviše mi je žao što nikada nisam dao 100 posto svojih mogućnosti. Uvek sam izlazio na teren sa 50-60%, a sada kad pogledam, to je vrlo frustrirajuće - ističe snažni štoper.

Patio je godinama, a o svemu što se dešavalo još uvek nije spreman u potpunosti da priča.

- Nemoguće je da vam opišem sve probleme koje sam sebi stvorio - rekao je Kolker za engleske medije.

Stiven je počeo da pije, a uporedo je shvatio i da voli da potroši ''neki dinar'' na klađenje. Da bi sve to prekinuo, morao je u potpunosti da promeni život. U sklopu toga i da ode iz Engleske.

- Pobegao sam da bih živeo onako kako sam uvek želeo. Osećam da sam sada u mnogo boljoj poziciji i da mogu više da pružim. Drago mi je što sam u Turskoj dobio novu šansu. Neki igrači nikada ne budu u takvoj prilici - rekao je Kolker koji ima tek 28 godina i za pravu karijeru još nije kasno.

 
$bp("Brid_04333964", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Kako je meč protiv Švedske jedini koji je Kolker odigrao bio prijateljski, on bi mogao da promeni nacionalni tim za koji igra. Škoti su već zainteresovani i gotovo godinu dana traju pregovori sa defanzivcem.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Škotske

To bi značilo i da je Stiven Kolker, momak burne prošlosti i problematične karijere, poslednja prepreka Srbije na putu ka Evropskom prvenstvu. Naravno, tek ukoliko Škoti odluče da im je potreban za novembarski prozor i UEFA dozvoli da on nastupi na tom meču.

Kolker je kao igrač Totenhema bio na pozajmicama u Jeovilu, Bristol sitiju i Svonsiju, zatim je prešao u Kardif, a kasnije u Kvins Par Rendžers. Odatle je pozajmljivan u Sautempton i Liverpul, pre nego što je preko Dandija stigao do Alanjaspora.