ZUKORLIĆU TERORISTI PRETE SMRĆU: Dobio obezbeđenje


IZVOR: blic.rs - 08.10.2018 | 07:24


Narodni poslanik skupštinskog Odbora za obrazovanje Muamer Zukorlić dobio je službeno obezbeđenje zbog pretnji likvidacijom, koje mu je putem društvenih mreža uputila teroristička organizacija DAEŠ (Islamska država).

Foto: Tanjug

Muamer Zukorlić

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od retkih koji su dodati na spisak, navodi list i pozivajući se na neimenovani izvor dodaje da je povod za obezbeđenje - poziv na njegovu likvidaciju.

Na portalu "Rumi", koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko verskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

- Pretnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati, jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje, nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost, pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procena. Druga je stvar što neki obezbeđenje shvataju kao statusni simbol, pa te ljude koriste i kao nosače - navodi neimenovani izvor.

Kako list navodi, ovu informaciju je potvrdio i sam Zukorlić.

- Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbednosti, zbog pretnje ubistvom ISIL-a. Preteći video-klip objavljen je putem Fejsbuka - rekao je Zukorlić.