ZAGREB POKRENUO ISTRAGU PROTIV ŠEŠELJA: On im odgovorio u svom stilu!


IZVOR: informer.rs, Republika - 02.05.2018 | 05:00


Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić saopštio je da pokreće istragu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog pretnji hrvatskoj delegaciji i gaženja hrvatske zastave u holu Skupštine Srbije!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vojislav Šešelj često uvek ima sočnu psovku za svakog Hrvata

Jelenić je objasnio da će nadležni tužioci utvrditi da li je šef radikala svojim ponašanjem u srpskom parlamentu povredio ugled Hrvatske.

- Naravno, postoji naša nadležnost i radimo na tome. Što se tiče povrede ugleda države gaženjem zastave, nažalost, ispada da ne postoji snimak, što bi nam pomoglo. Prema mom viđenju situacije, saslušanje Gordana Jandrokovića, Milorada Pupovca i ostalih članova hrvatske delegacije jeste put kojim bi trebalo krenuti. Na osnovu toga ćemo videti šta dalje, jer su svi ostali dokazi u Srbiji - istakao je Jelenić.

Komentarišući početak postupka protiv njega, Vojislav Šešelj na drugoj strani kaže za Informer da Hrvati gube vreme i da "nemaju slučaj".

- Prvo, ustaška država Hrvatska nema i nikada nije ni imala nikakav ugled, pa nisam imao ni šta da povredim. Drugo, hrvatska zastava je toliko prljava i ukaljana krvlju Srba, Jevreja i Roma, da se moje gaženje na njoj ni ne vidi. A što se tiče konkretnog postupka koji se pokreće u Zagrebu protiv mene, poručujem da slobodno mogu da me u'vate za ku*ac! - u svom stilu odgovara Šešelj.