ZA DIPLOMATSKU SARADNJU: Kazahstan dodelio Dragomiru J. Kariću priznanje


IZVOR: Tanjug - 23.03.2018 | 23:15


Narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću je povodom diplomatske saradnje sa Kazahstanom uručena medalja te države zbog njegovog predanog rada na produbljivanju prijateljskih odnosa dve zemlje.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Dragomir J. Karić

Šef Misije Kazahstana u Srbiji Jeržan Žarilkanov je kazao da Dragomir J. Karić, koji je bio jedan od prvih počasnih konzula Kazahstana u Kanadi, daje veliki doprinos učvršćenju odnosa dve zemlje naročito kada je reč o razvoju privredne saradnje, saopšteno je iz BK Grupe.

Žarilkanov je u prostorijama Počasnog konzulata Republike Kazahstan u Beogradu kazao da je medalja prijateljstva uručena povodom obeležavanja 25 godina od diplomatske službe Kazahstana i povodom proslave praznika Nauriz. 

Karić je posle uručenog priznanja kazao da treba podsetiti na to da Kazahstan podržava teritorijalni integritet i celovitost Srbije kao i stav Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Bliski susreti predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva i državnog vrha Srbije poslednjih godina svedoče da je moguće saradnju dve zemlje podići na viši nivo, podvukao je Karić. 


- Nadamo se da će doći do novih susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Kazahstana - rekao je Karić. 

On je dodao da je upravo predsednik Nazarbajev inicijator ideje o formiranju Evroazijske ekonomske unije a sada se u Rusiji i Kazahstanu priča i o tome da se stvori jedinstvena monetarna unija.