Čovek bez časti ne može da ukazuje čast: KOSOVSKI POLITIČARI ODBILI TAČIJEV ORDEN!


IZVOR: Republika - 20.02.2018 | 10:35


Većina kosovskih političara odbilo je da primi odlikovanja predsednika Hašima Tačija koje je planirao da im dodeli povodom desetogodišnjice jednostrane kosovske nezavisnosti.

Foto: pixabay.com

Hašim Tači

- Ljudi bez časti ne mogu mi ukazivati čast - napisao je Suroi obrazlažući razloge zbog kojih nije prihvatio odlikovanje i dodao da Tačija smatra odgovornim za "sunovrat Kosova".

 Takođe, Tačijev nekadašnji saborac i partijski kolega Jakup Krasnići rekao je da je odbio odlikovanje jer Tači "ne ispunjava nijedan kriterijum da bi delio odlikovanja". Odlikovanja su odbili i nekadašnji član delegacije kosovskih Albanaca na pregovorima u Rambujeu Redžep Ćosja, jedan od nekadašnjih glavnih komandanata OVK Redžep Seljimi, kao i redakcije “Koha ditore “ i radija Slobodna Evropa.

I Fatmir Ljimaj, jedan od najbližih saradnika Hašima Tačija odbio je da primi odlikovanje koje predsednik privremenih kosovskih institucija dodeljuje povodom 10-te godišnjice jednostranog proglašenja kosovske nzavisnosti, javila je KTV.

Pozivajući se na svoja saznanja KTV je prenela da se očekuje da će Ljimaj uskoro saopštiti razloge odbijanja da primi odlikovanje.