SNEG NAPADAO METAR, TEŠKA MEHANIZACIJA NE MOŽE DA SE PROBIJE! Mećava napravila haos na OVIM deonicama, putevi izgledaju KAO TUNELI!


IZVOR: Republika - 05.04.2023 | 12:18


Sneg u aprilu napravio je pometnju u čitavoj Srbiji, ali najveći kolaps je na srpskim planinama.

Foto: RINA
SNEG NAPADAO METAR, TEŠKA MEHANIZACIJA NE MOŽE DA SE PROBIJE! Mećava napravila haos na OVIM deonicama, putevi izgledaju KAO TUNELI!

Aprilski sneg koji je prethodnog dana okovao Srbiju, najviše se zadržao na planini Goliji. Na pojedinim mestima visina belog pokrivača dostiže visinu od jednog metra, a vetar je napravio izuzetno visoke smetove. Teške mešine već drugi dan pokušavaju da probiju snežne namete i osposobe put koji spaja Ivanjicu i Novi Pazar.

- Deonica puta Preko Brdo - Odrvraćenica je neprohoda. Trenutno su na licu mesta dva utovarivača i specijalizovana mašina za odbacivanje snega i pokušavamo da probijemo namete visoke i do jednog metra. Trenutno putevi na ovom delu izgledaju kao tuneli i najveći problem je jak vetar koji nanosi nove namete i time produžava ovu agoniju - kazao je za RINU Vitomir Arsović iz ivanjičkih "Puteva". POGLEDAJ GALERIJU

Dok putari vode borbu sa snežnim nanosima na vrhu Golije, u nižim predelima ove opštine situacija je mirna.

- U gradu je tek oko 10 centimetara snega i nema većih problema u saobraćaju. Svi putevi su prohodni kao i nekategorisani pravci. Ipak, apelujemo na vozače da iako je od 1. aprila dozvoljeno korišćenje letnjih pneumatika, da u planinske krajeve ne kreću bez zimske opreme i da infomacije o stanju na putevima - dodao je Arsović.

Svi putevi prvog prioriteta na teritoriji Zapadne Srbije su pročićeni i saobraćaj na glavnoj magistrali od Čačka prema Užicu i dalje ka Prijepolju se odvija vez većih problema i zastoja.

BONUS VIDEO: