GRADE SE ODRAMBENI BEDEMI NA NAJKRATIČNIJOJ TAČKI U PRIJEPOLJU: Nađeno rešenje za nabujali Lim


IZVOR: Republika - 24.03.2023 | 14:20


Osnovni cilj planskog uređenja ovog naselja jeste omogućavanje izgradnje efikasnog odbrambenog nasipa za slučajeve poplava.

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC, fotografija niske rezolucije/ nr
GRADE SE ODRAMBENI BEDEMI NA NAJKRATIČNIJOJ TAČKI U PRIJEPOLJU: Nađeno rešenje za nabujali Lim

 Kako bi nemile scene potopljenh kuća i ugroženih domaćinstava na teritorji prijepoljske opštine postale prošlost, donet je Plan detaljne regulacije za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od veliki voda reke Lim.

Plan obuhvata prostor od mosta na državnom putu do ušća reke reke Ljupče u Lim. Pored izgradnje odrambenog sistema, predviđen je i sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji je planiran blizu ušća Ljupče u Lim kao i saobraćajnica koja će omogućiti pristup sistemu.

- Planom detaljne regulacije a za deo naselja Zalug u svrhu zaštite od velikih voda reke Lim obuhvaćene su i promene saobraćajnica koje su planirane planovima višeg reda. Druga kritična tačka plavljenja na teritoriji opštine Prijepolje je Brodarevo, za koje je u toku izrada projektne dokumentacije - kaže za RINU predsednik opštine Drago Popadić.

Foto: TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC, fotografija niske rezolucije/ nr

Reka Lim

Osnovni cilj planskog uređenja ovog naselja jeste omogućavanje izgradnje efikasnog odbrambenog nasipa za slučajeve poplava, kakve su viđene tokom prethodne zime.

Prema najavama, Srbijavode će uložiti novac u realizaciju ovog projekta koji, osim nasipa, obuhvata i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na Ljupči.

BONUS VIDEO: