GDE GOD DA SE BORAVI, NIKAD NE ZABORAVI! Ministar Vesić na premijeri filma "OLuja"


IZVOR: Republika - 18.01.2023 | 09:10


Premijera filma "Oluja" održana je sinoć u Beogradu, a tom događaju prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Foto: Predrag Mitić/ Ministarstvo GSI
GDE GOD DA SE BORAVI, NIKAD NE ZABORAVI! Ministar Vesić na premijeri filma "OLuja"

Ministar Vesić je istakao da je to priča koja nas tera na plač, ispričana iz lica običnog čoveka, jednog od preko 300 hiljada proteranih Srba u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata u Evropi.

- Premijera filma "Oluja". Priča ispričana iz lica običnog čoveka, jednog od preko 300 hiljada Srba koji su proterani u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata u Evropi.

Priča koja nas tera na plač zbog stradanja naših sunarodnika, priča koja nas opominje na naše greške tokom istorije, ali i priča koja nas čini ponosnim jer opet ni po koju cenu nismo hteli da se odreknemo slobode koju tako silno ljubimo.

Foto: printskrin/twitter

 

 

Duh Krajine danas živi širom Srbije i živeće večno, to je naša pobeda. 

A ne znam kakvu "pobedu" mogu da slave oni koji su Dalmaciju, Liku, Kordun, Baniju i Zapadnu Slavoniju ostavili bez Srba koji su tu živeli vekovima.

Oni kojima su Srbi kroz istoriju donosili slobodu dok su oni “kitili cvećem svakog osvajača, pevajuć' im himne bestidno i glasno - napisao je Vesić na Tviteru.