KO TREBA DA UHAPSI ČANKA?! Dačić se oglasio o haosu na Cetinju, POMENUO PARE I NASILJE!


IZVOR: Republika - 06.09.2021 | 08:26


Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić optužio je danas lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je otišao na Cetinje u vreme ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija "s namerom da podstiče sukobe i nasilje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi".

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, J. PAP

Ivica Dačić i Nenad Čanak

Dačić je kazao da je Čanak za to "dobio pare" od crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

- Nije on tamo došao kao navijač, već da podstiče nasilje prema SPC. Šta on podržava, da treba da se zabrani mitropolitu i patrijarhu da dođu u manastir na Cetinju? On kao i Milo Đukanović, može da preživi samo na incidentima. Čanak je sramota za srpski narod, dobro da se nije prihvatio nekih rekvizita kad je bio na Cetinju - rekao je Dačić za Prvu televiziju, prenosi Informer.

On je naveo i da nije tražio od srpskih vlasti da uhapse Čanka već da to urade vlasti u Podgorici zbog kako je rekao, "rušenja ustavnog poretka Crne Gore".

- Čanak je opasnost za Crnu Goru, šta traži on tamo? Sećate se koliko su Srba vratili sa granice a on je tamo otišao s namerom da podstiče sukobe. Zato sam rekao da bi bilo dobro da su i njega stavili na spisak ljudi koji su nepoželjni u Crnoj Gori - rekao je Dačić.

Vučić da bude zajednički kandidat

Govoreći o izborima, Dačić je ponovio stav da predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić treba da bude zajednički kandidat vladajuće koalicije na predstojećim predsedničkim izborima ali i dodao da će o tome tek razgovarati sa SNS pošto ni sam Vučić još nije doneo odluku da li će se kandidovati na tim izborima.

- Mi smo na nedavnom sastanku pričali o potrebi da imamo zajednički pristup i naš zaključak je da sigurno nastavljamo saradnju posle izbora. Vučić je nama ostavio da donesemo odluku kako ćemo nastupiti na izborima a moj stav je da on treba da bude ne samo kandidat SNS već naš zajednički kandidat - rekao je predsednik SPS.