Vulin: Da Osmanijeva ima obraz, kao što ima stomak, za laži koje izgovara, dugo bi klečala pred ''žutom kućom''


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.07.2021 | 12:55


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da, dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, ona neće biti na kolenima kako bi želela predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.

Foto: MUP Srbije

Aleksandar Vulin

On je tako reagovao na izjavu Osmanijeve, koja je za nemački "Špigl" rekla da očekuje od Srbije da padne na kolena, kao i da su Srbi počinili navodni genocid na Kosovu i Metohiji, prenose "Večernje novosti".

Prema Vulinovim rečima, ni sva nakolnost zemalja koje pokušavaju da stvore lažnu državu Kosovo nije bila dovoljna da se sasvim zaborave svi zločini "šiptarskih terorista".

- Da Osmanijeva ima obraz, kao što ima stomak, za laži koje izgovara, dugo bi klečala pred ''žutom kućom'' i Srbima ubijenim zbog trgovine organima, pred kostima porodice Stolić, pobijenih u Goraždevcu, Starom Grackom, Livadicama i svim stratištima na kojima su ubijani srpski, goranski, romski, bošnjački, pa šiptarski civili koji nisu hteli da budu deo OVK - rekao je Vulin.

Dodaje da poverovati u laži Osmanijeve o srpskog genocidu na KiM je kao da kosovskim Albancima koji su palili manastire "poverujete da su borci za hrišćanske i evropske vrednosti", istakao je Vulin.